, ,

Ο νόμος του «επιτρέπω»: Δίνοντας χώρο στη ζωή μας για δημιουργία και νέες ευκαιρίες

Έχουμε μάθει ότι ο πιο ισχυρός νόμος στο σύμπαν είναι ο Νόμος της Έλξης. Αυτός ο νόμος ορίζει ότι «Αυτό που είναι σαν εαυτό,

Ο νόμος του «επιτρέπω»: Δίνοντας χώρο στη ζωή μας για δημιουργία και νέες ευκαιρίες

Έχουμε μάθει ότι ο πιο ισχυρός νόμος στο σύμπαν είναι ο Νόμος της Έλξης. Αυτός ο νόμος ορίζει ότι «Αυτό που είναι σαν εαυτό, θα προσελκύει εαυτό». Έχουμε μάθει επίσης τον Νόμο της Σκόπιμης Δημιουργίας που ορίζει ότι: «Αυτό στο οποίο δίνω τη σκέψη μου, αρχίζει να το προσελκύω. Αυτό στο οποίο δίνω σκέψη με συναίσθημα και συνέπεια, το προσελκύω πιο γρήγορα».

Στην πράξη, πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι, όταν κάτι άσχημο συμβαίνει στη ζωή σας, προστίθενται κι άλλες δυσκολίες, με αποτέλεσμα να σας δημιουργείτε η εντύπωση ότι όλα πάνε στραβά. Εάν ξεκινάτε τη μέρα σας με αρνητικές  σκέψεις, συνήθως η μέρα περνά δύσκολα. Εάν όμως την ξεκινάτε θετικά, το υπόλοιπο της μέρας σας είναι θετικό.

Advertisment

Οι σκέψεις προσελκύουν η μία την άλλη και κερδίζουν σε ισχύ όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε σε αυτές. Ό,τι παρουσιάζεται, λοιπόν, είναι η άμεση αντανάκλαση αυτών που σκέφτεστε και αισθάνεστε.

Εάν καταφέρετε να κατανοήσετε και να εφαρμόσετε τους παραπάνω δύο νόμους, θα έχετε βελτιώσει σημαντικά τη γνώση σας για το πώς λειτουργεί το σύμπαν και πώς, κατά συνέπεια, λειτουργούν τα πράγματα στη ζωή σας. Θα έχετε αντιληφθεί και αποδεχτεί ότι είστε οι δημιουργοί της δικής σας εμπειρίας, και θα είστε σε θέση να επιλέξετε συνειδητά την εμπειρία ζωής που επιθυμείτε.

Τίποτα όμως δεν θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε εάν δεν λάβετε υπόψη σας τον Νόμο του «Επιτρέπω». Ο νόμος του «Επιτρέπω» αναφέρεται στην αρχή της μη-αντίστασης. Όταν υιοθετείτε μια στάση αντίστασης απέναντι στους ανθρώπους ή σε όσα συμβαίνουν, δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι αποτελεσματικός στο να δημιουργήσει αυτό που επιθυμεί. Με άλλα λόγια, η δημιουργική διαδικασία παρεμποδίζεται. Αντίθετα, όταν δεν αντιστέκεστε, κερδίζετε απόλυτη ελευθερία και δράση.

Advertisment

Για να κατανοήσετε καλύτερα αυτά που σας λέω, ας δούμε μια οικεία αναλογία. Φανταστείτε μια κουζίνα με πλήρη εξοπλισμό, όπου έχετε στη διάθεσή σας μια μεγάλη ποικιλία υλικών. Εσείς επιλέγετε ποιες συναλλαγές θέλετε να φτιάξετε και ποια υλικά επιθυμείτε να βάλετε σε αυτές τις δημιουργίες.

Αναλογιστείτε ότι τα υλικά της κουζίνας είναι οι εμπειρίες της ζωής σας. Κάθε εμπειρία είναι διαθέσιμη σε εσάς, αλλά εσείς προσανατολίζεστε σε αυτές που σας ενδιαφέρουν να βιώσετε και δεν ασχολείστε με τις άλλες ούτε όμως ενοχλείστε από αυτές.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να παρασκευάσετε μια πίτα (ο στόχος). Γνωρίζετε ποια υλικά χρειάζεστε και πώς να τα συνδυάσετε (στρατηγική), ώστε να φτιάξετε αυτό που θέλετε. Προχωράτε στη δημιουργία σας και, ενώ γύρω σας υπάρχουν πολλά υλικά που δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη συνταγή, δεν ανησυχείτε ούτε δυσφορείτε επειδή υπάρχουν.

Κατανοείτε ότι κάποια είναι αρμονικά με τη δημιουργία που επιδιώκετε, ενώ κάποια άλλα όχι. Ωστόσο, δεν νιώθετε την ανάγκη να απομακρύνετε ή να απαγορεύσετε από την κουζίνα σας τα ακατάλληλα υλικά, γιατί καταλαβαίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος αυτά να καταλήξουν στην πίτα σας εκτός κι αν εσείς τα βάλετε μέσα.

Και, καθώς είστε ξεκάθαροι για το ποια υλικά συνάδουν με τη δική σας δημιουργία, δεν έχετε καμία έγνοια για τη μεγάλη ποικιλία υλικών που υπάρχει διαθέσιμη στην κουζίνα σας. Επιτρέπετε την ύπαρξη όλων των υλικών και συγκεντρώνεστε μόνο σε αυτά που σας ενδιαφέρει να προσθέσετε στη δική σας δημιουργία.

Το μήνυμα του Νόμου του «Επιτρέπω» είναι απλό: εστιάστε σε αυτά που σας ενδιαφέρουν και αφήστε τα υπόλοιπα να υπάρχουν

Στην πράξη, ο Νόμος του «Επιτρέπω» αναφέρεται στην αρχή της αποδοχής του εαυτού και των άλλων και της μη-αντίστασης στη δημιουργική διαδικασία. Όπως και όλοι οι άλλοι νόμοι που κυβερνούν το σύμπαν, ο Νόμος του «Επιτρέπω» είναι αιώνιος, παγκόσμιος και απόλυτος. Υπάρχει, είτε τον αποδέχεστε είτε όχι. Επηρεάζει τη ζωή σας, είτε το ξέρετε είτε όχι. Αυτό είναι σημαντικό να το κατανοήσετε και να το εφαρμόσετε συνειδητά.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου με τίτλο «Γιατί δεν μου το είπε κανείς;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση