,

Η ήττα είναι μόνο μια διαδικασία για να μάθεις

Κέρδισε την παρτίδα της ζωής. Μάθε να ξεφεύγεις από χαοτικές καταστάσεις, μάθε να οργανώνεσαι, να βρίσκεις τις εξόδους. Στα δύσβατα μονοπάτια, στα γεμάτα αγκάθια

Η ήττα είναι μόνο μια διαδικασία για να μάθεις

Κέρδισε την παρτίδα της ζωής. Μάθε να ξεφεύγεις από χαοτικές καταστάσεις, μάθε να οργανώνεσαι, να βρίσκεις τις εξόδους.

Στα δύσβατα μονοπάτια, στα γεμάτα αγκάθια και πόνο, κράτα παραμάσχαλα μια ελπίδα, μα μη φοβάσαι να τα περπατήσεις. Θα δεις, θα σε οπλίσουν με όλα εκείνα τα σημαντικά που οφείλεις να έχεις για κάθε επόμενη διαδρομή.

Advertisment

Θα αποκτήσεις αντοχές, θα μάθεις να ξεχωρίζεις τους εχθρούς, θα σπάσεις τα φράγματα των βαθύτερων φόβων σου, θα γίνεις πιο δυνατός, πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Πάλη είναι. Μια αναμέτρηση που μόνο εσένα μπορεί να έχει νικητή. Η ήττα είναι μόνο μια διαδικασία για να μάθεις, να συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα⋅ Παρέρχεται όμως.

Γιατί έτσι θέλει η ζωή: Να τους δοκιμάζει όλους. Στα δύσκολα φαίνεται τι είναι ο καθένας και πόσα μπορεί. Κι αφού η ήττα είναι διαδικασία, σημαίνει πως μετά τα στάδιά της, εισέρχεσαι σε μια άλλη κατάσταση, αυτή της ανασυγκρότησης των δυνάμεών σου, του ξεκαθαρίσματος.

Advertisment

Και κάπου εκεί, όταν το μυαλό συγχρονιστεί με την καρδιά και πάρει κρίσιμες αποφάσεις, είσαι σε θέση να κάνεις την παρτίδα δική σου. Γιατί η ζωή σου από σένα εξαρτάται.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση