Αλκυόνη Παπαδάκη: «Καλύτερα να είσαι μόνος σου, παρά με τον λάθος άνθρωπο»

«… Καλύτερα να είσαι μόνος σου.. παρά με τον λάθος άνθρωπο. Μπορεί αύριο το πρωί να ξυπνήσεις και πάλι μόνος. Μπορεί το βράδυ να

Αλκυόνη Παπαδάκη: «Καλύτερα να είσαι μόνος σου, παρά με τον λάθος άνθρωπο»

«… Καλύτερα να είσαι μόνος σου.. παρά με τον λάθος άνθρωπο. Μπορεί αύριο το πρωί να ξυπνήσεις και πάλι μόνος. Μπορεί το βράδυ να μην κοιμήθηκες μέσα σε μία αγκαλιά, αλλά πολύ κρίμα σε εκείνους, που ξυπνούν και δεν ξέρουν που βρίσκονται.» – Αλκυόνη Παπαδάκη

Δύσκολο πράγμα η μοναξιά. Θέλει τόλμη και θάρρος να είναι κάποιος μόνος, γιατί τη φοβόμαστε τη μοναξιά μας. Μας κινητοποιεί βαθιά συναισθήματα, μύχιους φόβους.

Φόβους εγκατάλειψης, φόβους μοναξιάς, φόβους απόρριψης. Φόβους για τη δημόσια εικόνα μας και για πράγματα και στιγμές που φοβόμαστε ότι δεν θα ζήσουμε. Φοβόμαστε ότι δεν θα βρούμε κάποιον να μας αγαπήσει, φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και συχνά επιλέγουμε τον λάθος άνθρωπο.

Advertisements

Τον λάθος άνθρωπο, τη λάθος σχέση, την οποία προσπαθούμε να σώσουμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, στην οποία προσπαθούμε να μείνουμε, στην οποία υποκρινόμαστε ότι δεν βλέπουμε τα προβλήματα. Και συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας, γιατί η αλήθεια είναι ότι όλους μπορούμε να τους ξεγελάσουμε, όχι όμως τον εαυτό μας.

Ο λάθος άνθρωπος λοιπόν, η λάθος σχέση, που τελικά γίνεται ένας φαύλος κύκλος σκέψεων και συναισθημάτων, ένας φαύλος κύκλος λαθών, ένας φαύλος κύκλος λανθασμένων επιλογών και λανθασμένων ρόλων. Ρόλων που συχνά τους ενστερνιζόμαστε γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τη σχέση να τελειώσει, ίσως γιατί δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να παραδεχθούμε ότι ήταν μια λανθασμένη επιλογή. Οι συνέπειες αυτών των φαύλων κύκλων τις περισσότερες φορές είναι εμφανείς στην αυτοεικόνα μας, στην αυτοπεποίθησή μας, στην προσωπικότητά μας, στην ανάπτυξη φόβων και άγχους για το μέλλον.

Καλύτερα να είσαι μόνος, παρά με το λάθος άνθρωπο, είπε σοφά η Αλκυόνη Παπαδάκη. Κρίμα σε εκείνους, που ξυπνούν και δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Δύσκολη η επιλογή να φύγεις. Ιδιαίτερα όταν είσαι χρόνια μέσα στη σχέση ή όταν υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες.

Να θυμάσαι όμως πάντα ότι όταν είσαι στη λάθος σχέση, θα ξυπνάς και θα νιώθεις πιο μόνος. Θα μιλάς και θα νιώθεις ότι κανένας δεν σε ακούει ουσιαστικά, κανένας δεν σε καταλαβαίνει. Ίσως γιατί εσύ ο ίδιος, εσύ η ίδια δεν ακούς τις αληθινές σου ανάγκες.

Advertisements

Συντάκτης | Ελένη Σολταρίδου

Η Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Υγείας.
Είναι εξειδικευμένη στη Γνωσιακή και στη Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης – lecturer του New York College & του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Συνεργάζεται με εταιρίες σε θέματα εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού και ενδυνάμωσης του προσωπικού τους.
Είναι επιστημονική συνεργάτης και αρθρογράφος ιστοσελίδων σε θέματα ψυχολογίας, διαχείρισης άγχους, σχέσεων, αυτό-βελτίωσης.
Κυκλοφορούν το παιδικό της παραμύθι με θέμα τη διαχείριση του θυμού «Ο Χιονούλης και ο Γκριζούλης μαθαίνουν για το θυμό» (2019) & ο οδηγός αυτό-βελτίωσης και διεκδίκησης νέων συμπεριφορών, με τίτλο «Αλλάζοντας Εμένα» (2020).
Το Σεπτέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κάκτος το νέο της βιβλίο αυτό-εξέλιξης με τίτλο «100 Συμβουλές Αυτοεξέλιξης 100 Μαθήματα Αυτογνωσίας»

Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να εκτιμάς εκείνους που λένε όχι...
Μπορεί να σου λείπει... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πήρες λάθος απόφαση
Δεν γίνεται να φτιάξεις το εγώ σου αν πρώτα δεν γκρεμίσεις τα σκοτάδια που στηρίζεται.
Είναι αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που μέσα στο άπειρο της ζωής ξεχωρίζουν...

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε