, ,

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινο δέρμα μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή σε 1 μόλις λεπτό

Επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να εκτυπώσουν ένα μικρό κομμάτι ανθρώπινου δέρματος μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή σε ένα μόλις λεπτό. Αυτή η

Επιστήμονες εκτύπωσαν ανθρώπινο δέρμα μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή σε 1 μόλις λεπτό

Επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να εκτυπώσουν ένα μικρό κομμάτι ανθρώπινου δέρματος μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή σε ένα μόλις λεπτό. Αυτή η είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιστημονική κοινότητα, διότι σημαίνει ότι με αυτή την τεχνική θα μπορούσε να αποφευχθεί πλήρως ο πειραματισμός σε ζώα.

Το δέρμα που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο αποτελείται από κολλαγόνο και κύτταρα δέρματος και περιέχει τις ίδιες χημικές και βιολογικές ιδιότητες με το κανονικό ανθρώπινο δέρμα, όπως αναφέρει ο Τζον Κο, εργαστηριακός υπεύθυνος της εταιρείας DeNova Sciences, η οποία δημιούργησε αυτό το νέο προϊόν σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Advertisment

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως αντιλαμβάνονται ότι όλο και περισσότερες εταιρίες διακόπτουν την διαδικασία πειραματισμού σε ζώα και έτσι θέλησαν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, διευκολύνοντας τις εταιρίες που πραγματικά θέλουν να αλλάξει αυτή η συνθήκη.

Ουσιαστικά, αυτό που κατάφερε η ερευνητική ομάδα ήταν να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας δέρματος με τη χρήση του 3d εκτυπωτή, ο οποίος αποθηκεύει στρώματα ιστού που μοιάζουν με το ανθρώπινο δέρμα. Ο χρόνος μειώθηκε στο ένα λεπτό και αυτό που παράγεται στη συνέχεια επωάζεται για περίπου δύο εβδομάδες, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα κύτταρα και να δημιουργηθεί αδιαφάνεια, όπως το ανθρώπινο δέρμα μας.

Το δέρμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελεγχθεί η πιθανότητα τοξικότητας ή ερεθισμού που μπορεί να προκαλεί μια ουσία και οι ιδιότητες των δραστικών συστατικών σε προϊόντα όπως τα καλλυντικά.

Advertisment

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η στάση πριν τον ύπνο που καταπολεμά τον πόνο στον αυχένα και την αϋπνία (βίντεο)
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά μας
Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση