,

«Μαγικά μανιτάρια» κατά του καπνίσματος

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το νοσοκομείο John Hopkins University της Βαλτιμόρης, αναφέρει πως μακροχρόνιοι καπνιστές κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το νοσοκομείο John Hopkins University της Βαλτιμόρης, αναφέρει πως μακροχρόνιοι καπνιστές κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια μιας ουσίας που ονομάζεται ψιλοκυβίνη και περιέχεται στα λεγόμενα «μαγικά μανιτάρια».

Το ελεγχόμενο πείραμα, που γινόταν σε περιβάλλον άνετο για τα άτομα που πήραν μέρος σε αυτό, είχε ως αποτέλεσμα το 80% των συμμετεχόντων να διακόψει το κάπνισμα μέσα σε μια περίοδο 6 μηνών. Τα άτομα αυτά κάπνιζαν περίπου ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα για πολλά χρόνια και κατά τη διάρκεια του πειράματος βρίσκονταν συνεχώς σε επαφή με ειδικούς οι οποίοι κατέγραφαν όλα τα απαραίτητα δεδομένα.

Advertisment

Στους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν 15 στον αριθμό, χορηγήθηκε η ψιλοκυβίνη σε μορφή χαπιού και η δοσολογία αυξανόταν με την πάροδο των εβδομάδων ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η αφομοίωση από τους «θεραπευόμενους» καθώς επίσης και η γενικότερη δράση της.

Σε γενικές γραμμές, το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, παρόλα αυτά οι ειδικοί συνιστούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς η αλόγιστη χρήση των μανιταριών, όπως είναι λογικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Το σίγουρο είναι, πως η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει έναν πολύ χρήσιμο σύμμαχο στο μέλλον για όποιον προσπαθεί να απαλλαγεί από την βλαβερή αυτή συνήθεια.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσο εύκολα χάνουμε κιλά τρώγοντας μόνο πρωτεΐνες | Τι αλλάζει στο μικροβίωμα
Αλκοόλ στην παραλία: Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε ποτά κάτω από τον ήλιο
6 κρυφά σημάδια στο σώμα που μαρτυρούν φλεγμονή στο έντερο
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση