, , ,

Μαθητές στην Ολλανδία δημιούργησαν παιχνίδι που αντιμετωπίζει τη μοναξιά στις σχολικές αυλές

Μοναξιά στη σχολική αυλή Για τα μοναχικά παιδιά, είναι συχνά δύσκολο να ρωτήσουν αν μπορούν να συμμετέχουν σε μια ομάδα άλλων παιδιών που παίζουν.

Μαθητές στην Ολλανδία δημιούργησαν παιχνίδι που αντιμετωπίζει τη μοναξιά στις σχολικές αυλές

Μοναξιά στη σχολική αυλή

Για τα μοναχικά παιδιά, είναι συχνά δύσκολο να ρωτήσουν αν μπορούν να συμμετέχουν σε μια ομάδα άλλων παιδιών που παίζουν. Το UNO είναι ένα είδος παιχνιδιού που είναι σχεδιασμένο να βοηθά αυτά τα παιδιά. Το UNO αποτελείται από ένα μεγάλο πιόνι, που βρίσκεται τοποθετημένο στο κέντρο ενός κύκλου. Κάθε παιδί που στέκεται μέσα στον κύκλο μπορεί να συμμετέχει. Με αυτό τον τρόπο, κανένα παιδί δεν χρειάζεται να ρωτήσει αν μπορεί να παίξει με τα υπόλοιπα.

«Στην αρχή, δεν γνωρίζαμε ότι κάποια παιδιά ένιωθαν μόνα. Αλλά χάρη σε αυτό το παιχνίδι, τα παιδιά άρχισαν να λένε ναι, νιώθω μόνος/μόνη. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν αυτά τα παιδιά, αλλά οι δάσκαλοι δεν το προσέχουν. Γι’ αυτό είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις σχολικές αυλές», δήλωσε ένα μαθητής από το δημοτικό σχολείο Hof ter Wijde που βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Advertisment

Για παιδιά σχεδιασμένο από παιδιά

Το Ολλανδικό δημοτικό σχολείο Hof ter Weide είναι το πρώτο σχολείο που συμμετέχει σε αυτό το project. Και οι μαθητές έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό. Σχεδίασαν μαζί το μεγάλο πιόνι και δημιούργησαν και όλα τα emoticons που έχει το UNO.

Πώς λειτουργεί το UNO;

Όπως όλοι φανταζόμαστε, είναι αρκετά εύκολο παιχνίδι. Κάθε παιδί που στέκεται στη μέση του κύκλου συμμετέχει. Τα παιδιά έχουν μάθει να μην απομονώνουν και εξαιρούν κανέναν από τα παιδιά που βρίσκονται μέσα σε αυτό τον κύκλο. Το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά εξαρτάται από το emoticon που εμφανίζεται αφού τα παιδιά στρίψουν τη μύτη του πιονιού.

Το παιχνίδι UNO είναι μια φανταστική περίσταση και ευκαιρία για να προσέξει ο κόσμος τη μοναξιά των παιδιών στα σχολεία. Κάθε σχολείο που αποφασίζει να εισάγει αυτό το παιχνίδι στην αυλή του αναπτύσσει ουσιαστικά ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της απομόνωσης. Ουσιαστικά αποτελεί μια καθημερινή υπενθύμιση ώστε να μην εξαιρούμε κανέναν από τη ζωή και ειδικά στο σχολικό πλαίσιο.

Advertisment

https://www.facebook.com/brightvibes/videos/407827100168324/

Με πληροφορίες από https://brightvibes.com/  – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Νέα Υόρκη: Εγκαταστάθηκε «πύλη» που συνδέει την πόλη με το Δουβλίνο μέσω live streaming! | Γιατί έκλεισε προσωρινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση