,

Bernina Express: Το κόκκινο τρένο που διασχίζει το παραμυθένιο λευκό τοπίο των Άλπεων

Οι Ελβετικές Άλπεις είναι διάσημες παγκοσμίως για τις παραμυθένιες λευκές κορυφογραμμές της, τα απόκρυμνα βουνά της που καλύπτονται από πανύψηλα πεύκα και κρύβουν ανάμεσά

Bernina Express: Το κόκκινο τρένο που διασχίζει το παραμυθένιο λευκό τοπίο των Άλπεων

Οι Ελβετικές Άλπεις είναι διάσημες παγκοσμίως για τις παραμυθένιες λευκές κορυφογραμμές της, τα απόκρυμνα βουνά της που καλύπτονται από πανύψηλα πεύκα και κρύβουν ανάμεσά τους τις πιο γαλάζιες λίμνες, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον πλανήτη. Λένε, λοιπόν, ότι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς αυτά τα ειδυλλιακά τοπία είναι μέσα από το δημοφιλές Bernina Express. Το τρένο συνδέει την περιοχή Chur στην ανατολική Ελβετία με το Tirano της βόρειας Ιταλίας.

Το κόκκινο αυτό παραδοσιακό τρένο θεωρείται η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή των Άλπεων. Το τρένο διασχίζει τις Ελβετικές Άλπεις μέσα από 55 τούνελ και 196 γέφυρες ενώ βρισκόμαστε σχεδόν 2.253 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Advertisment

Οι λάτρεις των αλπικών τοπίων δεν χορταίνουν να βγάζουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής και εντυπωσιάζονται από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της περιοχής όπως το Brusio Circular Viaduct και η γέφυρα Landwasser Viaduct που δίνει την εντύπωση ότι ο επιβάτης ίπταται πάνω από μια κοιλάδα ποταμών.

Bernina Express: Το κόκκινο τρένο που διασχίζει το παραμυθένιο λευκό τοπίο των Άλπεων

Το Bernina Express ολοκληρώθηκε το 1910 και διευθύνεται από την Rhaetian Railway, η οποία ανακηρύχτηκε το 2008 από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς. Επίσης, εκτός από την φανταστική θέα, το τρένο προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες, επιτρέποντας στους επιβάτες να ταξιδέψουν με μεγαλύτερη άνεση, ώστε να μπορούν να «βυθιστούν» στη θέα των βουνών και των κοιλάδων με αφηγήσεις και λεπτομέρειες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης, αν ανησυχείτε για το θέμα της γλώσσας, στο κόκκινο τρένο εργάζονται πολλοί υπάλληλοι, οι οποίοι γνωρίζουν πολλές διαφορετικές γλώσσες – μέχρι και 10 διαφορετικές.

Advertisment

Σχετικά με την αξέχαστη αυτή εμπειρία του ταξιδιού, ο φωτογράφος είχε δηλώσει: «Δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοια θέα όπως από αυτό το τρένο, το ταξίδι του είναι θεαματικό. Το τρένο βγαίνει από το τούνελ και περνά κατευθείαν σε τοξωτή γέφυρα σε ύψος 65 μέτρων. Το λαμπερό κόκκινο χρώμα του τρένου ξεχωρίζει ανάμεσα στο ολόλευκο χιόνι και το μπλε του ουρανού».

Μετάφραση – Επιμέλεια: Στεφανία Βαρούχου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση