, ,

Η Έδεσσα θα «ντύσει» για δεύτερη χρονιά τα δέντρα της πόλης με μπουφάν για όσους τα έχουν ανάγκη

Με μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζονται να “ντυθούν” για δεύτερη φορά τα δέντρα της Έδεσσας. Οι λόγοι δεν είναι διακοσμητικοί

Η Έδεσσα θα «ντύσει» για δεύτερη χρονιά τα δέντρα της πόλης με μπουφάν για όσους τα έχουν ανάγκη

Με μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζονται να “ντυθούν” για δεύτερη φορά τα δέντρα της Έδεσσας. Οι λόγοι δεν είναι διακοσμητικοί αλλά σχετίζονται με την κοινωνική δράση «Κανένας μόνος στο κρύο» που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών “Heart in the city” σε συνεργασία με τον δήμο Έδεσσας.

Οι κάτοικοι θέλουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη να ντυθούν με ζεστά ρούχα για να περάσουν τον κρύο χειμώνα. Αυτές τις μέρες συλλέγονται τα ρούχα από τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών. Οι κάτοικοι και οι περαστικοί από την πόλη μπορούν να πάνε τα ζεστά του πανωφόρια στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στην οδό Εγνατίας 50.

Advertisment

Η τοποθέτησή τους στα δέντρα της περιοχής έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στο πάρκο στο Κιουπρί.

Η Έδεσσα θα «ντύσει» για δεύτερη χρονιά τα δέντρα της πόλης με μπουφάν για όσους τα έχουν ανάγκη

Η περσινή δράση είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 70 μπουφάν, αλλά και ζακέτες και άλλα πανωφόρια για γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Φέτος, που έχει γίνει ακόμα πιο γνωστή η δράση, η ανταπόκριση του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Advertisment

Η κ. Μαρία Σαμσάκη, ταμίας του Συλλόγου Καλλιτεχνών, αναφέρει σχετικά με τη δράση: «Τα μπουφάν και οι ζακέτες θα μείνουν κρεμασμένα στα δέντρα για ένα τριήμερο έως και την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων. ‘Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει και να πάρει. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει ανάγκη ένα μπουφάν ή ένα πανωφόρι για τον χειμώνα».

Όσα πανωφόρια περισσέψουν, ο σύλλογος και ο δήμος θα αναλάβουν ώστε να μοιραστούν στους δικαιούχους των κοινωνικών δομών. Η περσινή επιτυχημένη δράση απέδειξε πόση ανάγκη υπάρχει για ζεστά ρούχα, καθώς τα πανωφόρια που είχαν συγκεντρωθεί εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Τέλος, κάτοικοι είχαν αφήσει επίσης γάντια, σκουφιά και ζεστές κάλτσες για όποιον χρειαζόταν και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Η ημερομηνία τοποθέτησης μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση που προβλεφθούν βροχοπτώσεις, ώστε να προστατευθούν τα πανωφόρια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση