,

O κάθε άνθρωπος είναι ένα μοναδικό θαύμα

Ο καθένας μας είναι ένα μοναδικό θαύμα της δημιουργίας και δεν μοιάζει απόλυτα με κανέναν. Έχει την δική του σκέψη, την δική του προσωπικότητα,

O κάθε άνθρωπος είναι ένα μοναδικό θαύμα

Ο καθένας μας είναι ένα μοναδικό θαύμα της δημιουργίας και δεν μοιάζει απόλυτα με κανέναν. Έχει την δική του σκέψη, την δική του προσωπικότητα, το δικά του προσωπικά χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς όμως στις μέρες μας, που όλοι επιζητούν το γρήγορο και το χωρίς κόπο απόκτημα, παρατηρούνται όλο και περισσότερες αντιγραφές. Μόνο που η φράση «αντέγραψε αυτόν που το έχει ήδη κάνει για να πετύχεις» δεν σημαίνει κυριολεκτικά «αντέγραψε», δηλαδή κλέψε. Αλλά πάρε τα συστατικά από αυτό ή αυτόν που εσύ θεωρείς ότι τα έχει καταφέρει, πρόσθεσε τη ματιά σου, τον χαρακτήρα, την αισθητική και κυρίως την προσωπική σου δουλειά και φτιάξε κάτι αληθινά δικό σου.

Advertisment

Θα μου πείτε «μα καλά το να αντιγράψω τον τρόπο που ο «πετυχημένος», (αυτός που εσείς θεωρείτε πετυχημένο για την ακρίβεια), τα κατάφερε δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να πετύχω κι εγώ;» Αδιαμφισβήτητα είναι ο ταχύτερος και ο πιο ξεκούραστος. Αλλά με αυτήν την τακτική δυστυχώς δεν δημιουργείς, δεν φτάνεις την επιτυχία γιατί πολύ απλά τους άλλους τους κορόιδεψες αλλά τον εαυτό σου ποτέ.

Φυσικά, θα εμπνευστείς από την ίδια τη φύση, τις τέχνες, την επιστήμη, τα βιβλία, τον κινηματογράφο αλλά δεν θα είσαι «διαφορετικός» αν απλά τα κλέψεις, κι αυτή η εποχή έχει μεγάλη ανάγκη την αλλαγή, την διαφορετικότητα, λίγο φρέσκο αέρα βρε αδερφέ.

Σαφώς δεν χρειάζεται να εφεύρω όλα τα συστήματα επιτυχίας, αφού ήδη άλλοι άνθρωποι το έκαναν πριν από μένα, αλλά με σεβασμό, μελέτη, εργασία και έμπνευση θα βασιστώ σε αυτά και θα πάω ένα βήμα παρακάτω την σκέψη, την δημιουργία και τον κόπο τους!Άλλωστε συνειδητά ή ασυνείδητα όλοι το κάνουμε ή το έχουμε κάνει αυτό κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Advertisment

Εσύ πάλι που νιώθεις ότι οι άλλοι σε αντιγράφουν, πού κοιτάς; Πού είναι η προσοχή σου; Μην δέχεσαι να είσαι απλά καλός σε ό,τι κάνεις αλλά βάλε τόση ψυχή και αγάπη, που θα το κάνει τόσο μοναδικό που δεν θα μπορεί κανείς να το αντιγράψει. Γιατί απλά οι επίδοξοι «κλέφτες» θα μπορούν να αναπαράξουν την φαινομενικότητα του έργου σου κι όχι την έμπνευση, την ψυχή και την εργασία που υπάρχει από πίσω.

Εκεί λοιπόν είναι το σημείο που πλέον μοιράζεσαι συνειδητά ό,τι φτιάχνεις (άλλωστε αυτός είναι κι ο λόγος δημιουργίας) και δεν ανησυχείς ότι κάποιος θα σε αντιγράψει αφού σε έχει μεθύσει η χαρά του μοιράσματος, όντας πια σε θέση να ξεχωρίσεις πότε βοηθάς και πότε επιτρέπεις να σε κλέβουν. Η απομίμηση βλάπτει αυτόν που την κάνει περισσότερο καθώς μέσα του μένει μια αίσθηση ελλειμματικής δημιουργικότητας που πληγώνει, αφού τον κάνει να δημιουργεί μια παραφωνία, αφού μπήκε να διευθύνει μια ορχήστρα χωρίς να έχει μπροστά του τις παρτιτούρες του μαέστρου.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση