,

Σκηνές από το μέλλον στις ΗΠΑ: Το πρώτο ιπτάμενο ταξί πραγματοποίησε πτήση χωρίς οδηγό (βίντεο)

Το μέλλον θα είναι ακριβώς έτσι: Ιπτάμενα ταξί-drone χωρίς οδηγούς θα κυκλοφορούν στον ουρανό και θα μας πηγαίνουν στον προορισμό μας χωρίς καθυστερήσεις και

ΗΠΑ: Τα διθέσια ιπτάμενα ταξί - drone χωρίς οδηγό είναι το μέλλον

Το μέλλον θα είναι ακριβώς έτσι: Ιπτάμενα ταξί-drone χωρίς οδηγούς θα κυκλοφορούν στον ουρανό και θα μας πηγαίνουν στον προορισμό μας χωρίς καθυστερήσεις και κίνηση.

Αυτή η σκέψη φαίνεται περισσότερο δυνατή μετά την επιτυχημένη επίδειξη πτήσης του αυτόνομου αεροσκάφους eHang 216, η οποία έλαβε χώρα στη Βόρεια Καρολίνα, παρουσία αξιωματούχων της πολιτείας των ΗΠΑ και περίπου 100 θεατών.

Advertisment

Το διθέσιο drone σχεδιάστηκε για να μεταφέρει τόσο εμπορεύματα (δηλαδή αυτό που κάνουν ήδη σήμερα μεγάλες εταιρίες, οι οποίες αποστέλλουν τα προϊόντα τους με drone), όσο και επιβάτες. Ο ειδικός της υπηρεσίας του υπουργείου μεταφορών της πολιτείας, Τζιμ Τρόγκντον δήλωσε σε εφημερίδες: «Θέλουμε να προσφέρουμε τέτοιου είδους ευκαιρίες για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε οικονομικά ανταγωνιστικοί».

Η επίδειξη αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη. Ο Derrick Xiong, συνιδρυτής της Ehang, δήλωσε ότι η eHang έχει ξαναδοκιμάσει το όχημά της σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα γι’ αυτό το πρότζεκτ, καθώς η εταιρία eHang αναπτύσσει ένα σύστημα διαχείρισης του εναέριου χώρου, κάτι που θα μπορέσει να καθοδηγήσει εκατοντάδες ιπτάμενα ταξί drone ταυτόχρονα σε διαφορετικούς προορισμούς.

Εντούτοις, θα πρέπει να προσθέσουμε εδώ ότι η δοκιμαστική πτήση που έγινε στα νότια της πολιτείας, δεν είχε επιβαίνοντες, καθώς ακόμα δεν επιτρέπεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας να πετούν αυτόνομα αεροσκάφη με επιβάτες.

Advertisment

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η απόσταση από τον πόνο, τη θλίψη και τις πληγές σου είναι η απόσταση από τον/τη σύντροφό σου
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 24ωρης Διαδρομής: Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Έλληνας αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος
1η θέση στην Ευρώπη η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση