,

Αρχιτέκτονες δημιουργούν την πρώτη κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα στην Αριζόνα των ΗΠΑ

Αρχιτέκτονες συνεργάζονται με κατασκευαστική εταιρία για να δημιουργήσουν την πρώτη κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2020. Η γειτονιά – που

Αρχιτέκτονες δημιουργούν την πρώτη κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα στην Αριζόνα των ΗΠΑ

Αρχιτέκτονες συνεργάζονται με κατασκευαστική εταιρία για να δημιουργήσουν την πρώτη κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2020. Η γειτονιά – που δεν θα έχει καθόλου χώρους στάθμευσης για αυτοκίνητα – θα βρίσκεται στην Αριζόνα, σε ένα σημείο που έχει επιλεχθεί λόγω των αυξανόμενων θέσεων εργασίας και πληθυσμού, αλλά και λόγω ενός κοντινού σιδηροδρομικού σταθμού.

Οι μόνοι χώροι στάθμευσης θα είναι για τους επισκέπτες και για τα φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα. Αντί για αυτοκίνητα, οι κάτοικοι θα έχουν άλλες επιλογές μεταφοράς: ένα λεωφορείο, scooters και τρένο το οποίο φθάνει μέχρι τις πόλεις Temple και Phoenix, αλλά και στο αεροδρόμιο.

Advertisment

Αρχιτέκτονες δημιουργούν την πρώτη κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα στην Αριζόνα των ΗΠΑ

Οι κατασκευαστές αναφέρουν: «Δεν προσπαθούμε να πιέσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν έναν τρόπο ζωής που δεν θέλουν, αλλά νομίζουμε ότι παρέχουμε μια σπουδαία επιλογή». Υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων που επιζητούν να μείνουν σε τέτοιες κοινότητες: η γενιά των millenials και η «σιωπηλή γενιά».

Σχεδόν το 62% των millenials και το 55% της σιωπηλής γενιάς έχουν εκφράσει την επιθυμία να ζήσουν σε ένα περιβάλλον πιο φιλικό για τους πεζούς, σύμφωνα με έρευνα του National Association of Realtors. Η ίδια έρευνα συμπέρανε ότι οι millenials, σε αντίθεση με κάθε άλλη γενιά, προτιμούν να περπατούν από το να οδηγούν.

Advertisment

Το πρότζεκτ θα κοστίζει περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια. Η κοινότητα θα έχει χαρακτηριστικά από ένα Ελληνικό, Ιταλικό ή Γαλλικό παραδοσιακό χωριό, θα περιέχει πολύ πλακόστρωτο και ενδιαφέροντα κτίρια που θα προσελκύουν τους πεζούς να τα εξερευνήσουν.

Αρχιτέκτονες δημιουργούν την πρώτη κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα στην Αριζόνα των ΗΠΑ

Η κοινότητα θα φιλοξενεί 1.000 κατοίκους με 636 γειτονιές και 7 διαφορετικά είδη κτιρίων. Ο Jeff Berens, COO της κατασκευαστικής εταιρίας, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και αναζητούν έναν πιο (ζωντανό) τρόπο ζωής που αυτή η γειτονιά μπορεί να εκπληρώσει». Οι συνεργαζόμενες εταιρίες τώρα αναζητούν συνεργάτες για να προχωρήσουν στην κατασκευή κι άλλων τέτοιων κοινοτήτων σε περιοχές όπως το Dallas, το Denver και το Raleigh-Durham.

[toggle title="Πηγές"]

Με πληροφορίες από www.businessinsider.com/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση