, ,

Όλυμπος: Μαγευτική φωτογραφία δείχνει τον «Θρόνο του Δία» να ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα

Ο Κώστας Ρωσσίδης απαθανάτισε ένα μοναδικά όμορφο τοπίο από τον «Θρόνο του Δία» και αμέσως μόλις δημοσίευσε τη φωτογραφία, αυτή άρχισε να κάνει το

Μαγευτική φωτογραφία δείχνει τον «Θρόνο του Δία» να ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα

Ο Κώστας Ρωσσίδης απαθανάτισε ένα μοναδικά όμορφο τοπίο από τον «Θρόνο του Δία» και αμέσως μόλις δημοσίευσε τη φωτογραφία, αυτή άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτή φαίνεται να ξεπροβάλλει ο Όλυμπος μέσα από την ομίχλη και τα χαμηλά νέφη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού που ήταν την Κυριακή στις 19 Ιανουαρίου, ο Κώστας Ρωσσίδης φωτογράφισε το ψηλότερο βουνό της χώρας μας πετώντας με αεροπλάνο.

Advertisment

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS) και διεξάγεται μία Κυριακή του Ιανουαρίου (19 Ιανουαρίου 2020), για την προώθηση των σπορ του χιονιού στα κράτη – μέλη της, με σειρά εκδηλώσεων.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157897962867622&set=a.42267007621&type=3&theater

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας, υψόμετρο 2.918,80 μέτρα) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Είναι επίσης το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια (μετά τη Ρίλα στη Βουλγαρία).

Advertisment

Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ισλανδία: Το ηφαίστειο του Γκρένταβικ «βρυχάται» ξανά | Δείτε live εικόνα
Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση