Τα μουσεία του Παρισιού συνεργάζονται και μας προσφέρουν διαδικτυακά και δωρεάν 100.000 έργα τέχνης

Την προηγούμενη εβδομάδα το Paris Musées (Ένωση των Μουσείων του Παρισιού) πρόσθεσε 100.000 ψηφιακά αντίγραφα των έργων τέχνης που διαθέτουν στους χώρους τους, δωρεάν

Τα μουσεία του Παρισιού συνεργάζονται και μας προσφέρουν διαδικτυακά και δωρεάν 100.000 έργα τέχνης

Την προηγούμενη εβδομάδα το Paris Musées (Ένωση των Μουσείων του Παρισιού) πρόσθεσε 100.000 ψηφιακά αντίγραφα των έργων τέχνης που διαθέτουν στους χώρους τους, δωρεάν διαθέσιμα για να τα κατεβάσουμε. Εκεί θα βρούμε έργα του Μονέ, του Σεζάν μέχρι ιστορικά έργα του Βίκτορος Ουγκό και του Rembrandt, που φιλοξενούνται σε 14 μουσεία του Παρισιού όπως το Musée d’Art Moderne, το Petit Palais, ακόμα και από τις κατακόμβες.

Κάθε αρχείο περιέχει μια εικόνα υψηλής ανάλυσης (300 DPI), μια περιγραφή του έργου και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται μαζί με την ιστορία του και διάφορα άλλα tips σχετικά με τη δημιουργία του. Όλα αυτά μπορούμε να τα κατεβάσουμε δωρεάν σε έναν φάκελο. Η ιστοσελίδα προσφέρει ψηφιακές εκθέσεις.

Αν και η ψηφιακή αναπαραγωγή ποτέ δεν θα συγκριθεί με την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα μουσείο, τα αρχεία υψηλής ανάλυσης που προσφέρουν τα μουσεία επιτρέπουν στους χρήστες που δεν μπορούν για παράδειγμα να επισκεφθούν το Petit Palais, να μπορέσουν να παρατηρήσουν και πάλι τις ιδιαίτερες πινελιές στους πίνακες του Cézanne.

«Το ότι κάνουμε διαθέσιμα αυτά τα δεδομένα εγγυάται το ότι οι ψηφιακοί φάκελοί μας μπορούν να είναι ελεύθερα προσβάσιμοι και να επαναχρησιμοποιηθούν από τον οποιονδήποτε και από όλους, χωρίς τεχνικούς, νομικούς και οικονομικούς περιορισμούς, είτε για εμπορικό σκοπό είτε για άλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση από τη Paris Musées.

[toggle title="Πηγές"]

https://parismuseescollections.paris.fr/en

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε