Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι οι αλλαγές είναι τεράστιες. Ο άντρας κοιτούσε την γυναίκα στα μάτια και την πλησίαζε είτε μόνος είτε μέσω κοινών γνωστών. Σήμερα, η πρώτη προσωπική επαφή αντικαταστάθηκε από την πλασματική.

Μια οθόνη με δεκάδες προφίλ που υπάρχουν στην διάθεσή μας μας δίνουν την δυνατότητα να επιλέξουμε το πρόσωπο που θέλουμε να προσεγγίσουμε. Ένα αίτημα φιλίας, μια αποδοχή, ένα ευχαριστώ είναι αρκετά για την αρχή μιας νέα γνωριμίας.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει ο κίνδυνος της υποκρισίας που μπορεί να κρύβεται καλά πίσω από την ασφάλεια που παρέχει το πληκτρολόγιο. Η μη οπτική επαφή κρύβει καλά ελαττώματα διότι χρησιμοποιώντας τον γραπτό λόγο έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε καλά και να διεκδικήσουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να απαντήσουμε στην εκάστοτε ερώτηση του συνομιλητή μας.

Κάτι το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε όταν το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει μας απευθύνει τον λόγο κοιτώντας μας στα μάτια. Διότι τα μάτια, η γλώσσα του σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου προδίδουν όσα διστάζουμε να πούμε. Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε το ξεκίνημα μιας σχέσης που προκύπτει από τα social media;

Αυτό ανήκει στην κρίση του καθενός. Υπάρχουν άνθρωποι επιτήδειοι που στέλνουν δεκάδες μηνύματα με την ελπίδα ότι κάποιο από αυτά θα έχει την θετική εξέλιξη που περιμένουν. Ποιος μας εγγυάται τελικά ότι αυτός που προσεγγίζει τους ερωτικούς συντρόφους του με αυτόν τον τρόπο δεν θα συνεχίσει να το κάνει μετά τη σύναψη της σχέσης του;

Το θέμα είναι τι άποψη έχει ο καθένας από εμάς για τη συγκεκριμένη προσέγγιση και αν μπορεί να νιώθει ασφαλής με έναν άνθρωπο που ψάχνει τους συντρόφους του με αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι θα σκεφτούν οι εποχές άλλαξαν, μαζί αλλάζουν και οι άνθρωποι. Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι από ένα προφίλ στα social media μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το χαρακτήρα κάθε ανθρώπου.

Οι φωτογραφίες προδίδουν την αλαζονεία, την ανάγκη για επίδειξη, τον ναρκισσισμό. Στο χέρι μας είναι αν θα φερθούμε έξυπνα ή θα αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει. Η επιλογή είναι καθαρά δική μας.

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

H Aρφαρά Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο όπου κατοικεί μόνιμα. Η καταγωγή της είναι από την πανέμορφη Σύμη. Σπούδασε marketing στο Αμερικανικό κολέγιο (Deree College). To πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο " Όσα έγραψε η μοίρα" , εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 απο την Αnima εκδοτική.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε