,

“Απλά και διαφορετικά”: 20 συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής για όσους μπορούν και… δεν μπορούν να μαγειρέψουν

Το βιβλίο «Απλά και διαφορετικά» που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Ευγενειάδη και περιέχει 20 συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής. Ωστόσο, αξίζει

Γιώργος Ευγενειάδης: Απλά και διαφορετικά

Το βιβλίο «Απλά και διαφορετικά» που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Ευγενειάδη και περιέχει 20 συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγγραφέας δεν είναι ούτε chef ούτε έχει σπουδάσει σε κάποια σχολή μαγειρικής. Πώς αποφάσισε λοιπόν να γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής;

Ο Γιώργος Ευγενειάδης σπούδασε Τεχνολογία και Επιστήμη των Τροφίμων, η δε μαγειρική και ζαχαροπλαστική είναι η δική του μέθοδος, προκειμένου να μεταδώσει γνώσεις αλλά και χαρά σε μαθητές με αναπηρία. Και από ό,τι φαίνεται, τα καταφέρνει θαυμάσια. Το «Απλά και διαφορετικά» όπως λέει και ο ίδιος, το εμπνεύστηκε από τους μαθητές του, που ήθελαν ένα βιβλίο σε αρμονία με τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τους.

Advertisment

Έτσι, λοιπόν, οι συνταγές που περιέχονται μέσα στο βιβλίο και η εκτέλεσή τους παρουσιάζονται με εικόνες ώστε να γίνονται εύκολα κατανοητές. Αυτό εξάλλου, έκανε και ο συγγραφέας όταν δίδασκε τους μαθητές του στο σχολείο: Ζωγράφιζε μόνος του στον πίνακα, για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα. Επίσης, τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι απλά και βρίσκονται παντού ενώ δεν χρησιμοποιεί ζυγαριά.

Γιώργος Ευγενειάδης: Απλά και διαφορετικά

Στην αρχή, ο Γιώργος Ευγενειάδης μας υποδεικνύει τι πρέπει να πρέπει να έχουμε στο νου μας πριν ξεκινήσουμε να δημιουργούμε στην κουζίνα μας, με οδηγό αυτό το βιβλίο. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι συνταγές. Κάποιες είναι εμπνευσμένες από τους μαθητές ενώ άλλες έχουν βγει από τα συρτάρια των μαμάδων και αποτυπώνονται με μια διαφορετική οπτική:

Advertisment

– Αρωματικό κέικ μανταρίνι με μαύρη σοκολάτα

– Κέικ σε φορμάκια με γλυκό του κουταλιού

– Μπράουνις

– Πάστα φλόρα τυριού

– Κρέπες

– Τηγανίτες (pancakes)

– Κολοκυθόπιτα φούρνου

– Κριτσίνια με πιπεριές

– Κροκ μαντάμ

– Σουφλέ σε φόρμα κέικ

– Special sticks

– Σοκολατένια δαχτυλάκια αμυγδάλου

– Τούρτα παγωτό με πραλίνα αμυγδάλου

– Τούρτα φρούτων

– Γεμιστό κέικ

– Γεμιστό ρολό σπανάκι

– Ψωμάκια fougasse

– Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι

– Αλμυρό cheesecake

– Πάστα φλόρα

Το «Απλά και διαφορετικά» είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο. Αν και το εμπνεύστηκε από τους μαθητές του με αναπηρία, ο συγγραφέας δηλώνει ότι στην δεκάχρονη μέχρι σήμερα εκπαιδευτική του πορεία, έχει κληθεί πολλές φορές να απαντήσει σε ερωτήσεις μαθητών, φίλων και συναδέλφων, του τύπου: «Δεν έχω στο σπίτι ζυγαριά» ή «Εντυπωσιακό αυτό το κέικ αλλά αποκλείεται να το φτιάξω!» ή «Πολύ δύσκολη αυτή η συνταγή».

Έτσι, το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν προσπαθούν να μαγειρέψουν κάτι αλλά και για εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην μαγειρική. Ξεκινήστε από τώρα, να δημιουργείτε στην κουζίνα σας «Απλά και διαφορετικά» γιατί όπως λέει και ο συγγραφέας: «Τελικά, η απλότητα και η διαφορετικότητα μας κάνουν ξεχωριστούς!»

Το βιβλίο του Γιώργου Ευγενειάδη με τίτλο «Απλά και διαφορετικά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση