Οι νικητές του 8ου διεθνούς διαγωνισμού υποβρύχιας φωτογραφίας μας αποκαλύπτουν τα μυστικά των ωκεανών

Οι νικητές του Ocean Art Underwater Photo Competition ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες και μας δείχνουν για άλλη μια φορά γιατί θαυμάζουμε τόσο πολύ την

Οι νικητές του 8ου διεθνούς διαγωνισμού υποβρύχιας φωτογραφίας μας αποκαλύπτουν τα μυστικά των ωκεανών

Οι νικητές του Ocean Art Underwater Photo Competition ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες και μας δείχνουν για άλλη μια φορά γιατί θαυμάζουμε τόσο πολύ την υποβρύχια ζωή και γιατί πάντα μας κόβεται η ανάσα όταν παρατηρούμε τον άγνωστο βυθό των ωκεανών. Είναι η 8η χρονιά που λαμβάνει χώρα αυτός ο διαγωνισμός και έχει αποκτήσει ήδη μεγάλο κύρος.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας οργανώνεται από τον Οδηγό Υποβρύχιας Φωτογραφίας. Φέτος, οι συμμετοχές προέρχονταν από 78 χώρες και δόθηκαν $85,000 στα βραβεία που έλαβαν οι νικητές. Φέτος μάλιστα προστέθηκαν και δύο νέες κατηγορίες: προστασία της φύσης και κατάδυση σε σκοτεινά νερά.

Advertisment

Ανάμεσα στους νικητές των 18 κατηγοριών, οι κριτές επίσης επέλεξαν έναν συνολικό νικητή ή αλλιώς «The Best of Show». Φέτος το βραβείο δόθηκε στον Greg Lecoeur με τη φωτογραφία μιας φώκιας που κάνει τις εντυπωσιακές της μανούβρες στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής. Η φωτογραφία του επίσης επιλέχθηκε και στην κατηγορία «coldwater». Η διαδικασία επιλογής των νικητών δεν ήταν εύκολη, καθώς οι φωτογραφίες είναι άψογες σε επίπεδο ποιότητας, αλλά και η ποσότητα έχει πολλαπλασιαστεί.

https://www.instagram.com/p/B7RaQKnpb9h/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B8ILlCAJm2k/?utm_source=ig_embed

Advertisment

Η δεύτερη καλύτερη φωτογραφία ανήκει στον Tobias Friedrich και έχει τον τίτλο «Παγόβουνο». Η λήψη έγινε τον Μάρτη του 2019 στο Tasiilaq Fjord της Γροιλανδίας. Το νερό βρισκόταν στους περίπου -3°C και ο ίδιος καταδύθηκε φορώντας πολλές στρώσεις ειδικής στολής. Η φωτογραφία είναι εντυπωσιακή αφού μας αποκαλύπτει πώς είναι το κάτω μέρος ενός παγόβουνου στη θάλασσα. Τη δεύτερη θέση πήρε η «Μηχανή», επίσης του Friedrich, λήψη η οποία έγινε σε ένα ναυάγιο στην Ερυθρά Θάλασσα.

https://www.instagram.com/p/B7U1tRlJkWh/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B8Vh1NIJZpv/?utm_source=ig_embed

 

Στην πρώτη θέση στην καλύτερη μακροσκοπική λήψη ανέβηκε ο Stephano Cerbai με τη «Ραδιογραφία». Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Puerto Galera της Ινδονησίας. Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Υδρόβια ζωή» κατέκτησε η Paula Vianna με τη φωτογραφία «Μια φιλική βόλτα» που ταβήχθηκε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

https://www.instagram.com/p/B7ntBf5ilgz/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B7c2R6oJoC-/?utm_source=ig_embed

Στην κατηγορία καλύτερου πορτραίτου βρέθηκε πάλι ένας ιππόκαμπος που τραβήχτηκε από την Virginia Salzedo στην Πούλια της Ιταλίας. Το όνομα της φωτογραφίας είναι «Gaspar». Στην κατηγορία «Γυμνοβράγχια» το πρώτο βραβείο κέρδισε η Jenny Stock με τη φωτογραφία «Κέρασμα από τον ποταμό Mooloolah» που τραβήχτηκε στο Queensland.

https://www.instagram.com/p/B7eWcinJMAY/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B7fehkSJiWs/?utm_source=ig_embed

Στην κατηγορία της σούπερ-μακροσκοπικής λήψης, κέρδισαν τα «Αυγά ψαριών-κλόουν» που φωτογράφισε ο Paolo Isgro στην Ινδονησία. Στην κατηγορία «Υπέροχα τοπία» νικητής ανακηρύχθηκε ο Eduardo Acevedo Fernandez με τη φωτογραφία «Raja Ampat». Η λήψη τραβήχθηκε στην Ινδονησία. Στην κατηγορία «Blackwater» καλύτερη φωτογραφία ψηφίστηκε ο «Snaketooth Swallower» του Fabien Michenet. Η λήψη έγινε στην Πολυνησία. Τέλος, την πρώτη θέση στην κατηγορία «Conservation» κατέλαβε η συγκλονιστική φωτογραφία «Θύμα» του Shane Gross. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις Μπαχάμες.

https://www.instagram.com/p/B7pylLppYhk/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B770j5BJwCF/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B7d1bXKig-1/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B7xIAf6JzBw/?utm_source=ig_embed

[toggle title="Πηγές"]

https://www.theatlantic.com/photo/2020/01/winners-2019-ocean-art-underwater-photo-contest/604891/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση