Αυτήν την εποχή, που μια πρωτοφανής πραγματικότητα εμφανίστηκε και καθυπόταξε τις ζωές μας κλειδώνοντας μας στα σπίτια μας και απομακρύνοντας μας βίαια από τους αγαπημένους μας, μια ομάδα γυναικών προσπαθεί με χιούμορ και πολλή αγάπη να ενώσει τις απομονωμένες μονάδες των ανθρώπων.

Ξαφνικά όλοι έχουμε χρόνο που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε! Έχουμε καθηλωθεί σε μια αδράνεια, που είναι ξένη για τους περισσότερους από εμάς. Η ομάδα αυτή, θέλοντας να αντισταθεί στην απραξία και την αναπόφευκτη δυσφορία που δημιουργεί ο αναγκαστικός εγκλωβισμός, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον υπέρ διαθέσιμο χρόνο, ενδυναμώνοντας την δράση της προς τον έξω κόσμο.

Χρησιμοποιώντας το μόνο μέσο που ενώνει την ομάδα, το Ίντερνετ, οραματίζεται να ενώσει τους ανθρώπους, για να ακουστούν οι φωνές τους, οι σκέψεις τους, οι φόβοι τους και οι ελπίδες τους. Σχεδίασε και οργάνωσε έναν τόπο επικοινωνίας, όπου όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν, θα μπορούν να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία της καραντίνας.

Πώς βιώνουν στην καθημερινότητα τους τις συνέπειες αυτής. Πώς τους επηρεάζει συναισθηματικά. Τι μπορούν να μοιραστούν, ώστε να ενδυναμώσουν τους υπόλοιπους και τι μηνύματα έχουν να δώσουν, ώστε η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία να δώσει δύναμη και αισιοδοξία!
Είδε τον επίκαιρο άνθρωπο ως ένα νέο ανθρώπινο είδος, τον Corona Sapiens, παραφράζοντας τον Homo Sapiens. Με χιούμορ λοιπόν παρουσιάζει την «εξερεύνηση» του νέου αυτού είδους…στο οποίο ανήκει πλέον, όλος ο πλανήτης!

Κάθε μέρα θα παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων. Τις ιστορίες όλων εμάς, που θα θελήσουμε να συμμετέχουμε και να δώσουμε χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και ερεθίσματα για προβληματισμό και στοχασμό επάνω στην πραγματικότητα που βιώνουμε.

Για όσους θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε στο: coronasapiensproject@gmail.com

Και παρακάτω το τρέιλερ

Στο κανάλι του youtube η ομάδα γράφει:

Την περίοδο της πανδημίας που εκδηλώθηκε στον πλανήτη Γη το 2020, ένα καινούργιο είδος εμφανίστηκε. Ο Corona Sapiens! Ένα ανθρωποειδές, που έμοιαζε με τον Homo Sapiens όμως είχε μία βασική διαφορά.

Ο Corona Sapiens ζούσε αποκλειστικά και ΜΟΝΟ μέσα στον χώρο του σπιτιού του, συνήθως με τα μέλη της οικογένειάς του, απομονωμένος από κάθε άλλη ανθρώπινη επαφή.

Έβγαινε μία φορά την εβδομάδα, για να προμηθευτεί τροφή από το κοντινό κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης, τηρώντας απόσταση ασφαλείας από τους ομοειδείς του.

Τρεφόταν από κατεργασμένες τροφές και μοναδικός τρόπος επικοινωνίας του, ήταν η χρήση του διαδικτύου. Το είδος αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη… Εμείς θελήσαμε να τον παρακολουθήσουμε και να τον γνωρίσουμε από κοντά, όσο κοντά μπορούμε να πλησιάσουμε φυσικά.

Μέσα από τους υπολογιστές τους! Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του… Corona Sapiens!!!

Για όσους θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε στο: coronasapiensproject@gmail.com

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε