,

Οργανισμός στέλνει ανώνυμα γράμματα αγάπης, ενθαρρύνοντας όσους το έχουν ανάγκη

Θυμάστε εκείνο τον ενθουσιασμό που νιώθατε όταν ανοίγατε το γραμματοκιβώτιο και βρίσκατε γράμμα από έναν φίλο ή συγγενή; Ή ακόμα κι όταν μπαίνετε στο

Οργανισμός στέλνει ανώνυμα γράμματα αγάπης και ενθάρρυνσης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Θυμάστε εκείνο τον ενθουσιασμό που νιώθατε όταν ανοίγατε το γραμματοκιβώτιο και βρίσκατε γράμμα από έναν φίλο ή συγγενή; Ή ακόμα κι όταν μπαίνετε στο mail σας και βλέπετε ένα προσωπικό μήνυμα ανάμεσα στους λογαριασμούς και στις διαφημίσεις;

Φανταστείτε ότι ανοίγετε το γραμματοκιβώτιό σας και βρίσκεται όχι ένα, αλλά δεκάδες ανώνυμα γράμματα που ξεχειλίζουν ενθαρρυντικές λέξεις γεμάτες ελπίδα και κουράγιο. Αυτή η χαρά ήταν το όραμα της Hannah Brencher, που ξεκίνησε το κίνημα More Love Letters μετά τις δυσκολίες που πέρασε στα 20 της, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, τη μετακόμισή της Νέα Υόρκη και τον αγώνα της με την κατάθλιψη.

Advertisment

Όντας απεγνωσμένη για μία λύση, άρχισε να γεμίζει σημειωματάρια με λέξεις που η ίδια χρειαζόταν να ακούσει, μετά τα έκλεινε σε φακέλους και τα άφηνε διάσπαρτα στην πόλη – σε λεωφορεία, στη βιβλιοθήκη, στις τσέπες από τα πανωφόρια που πωλούνταν σε καταστήματα – ώστε να τα βρουν άγνωστοι συμπολίτες της.

«Δημοσίευσα μια απλή ερώτηση στο blog μου: χρειάζεσαι κάποιον σήμερα να σου γράψει ένα γράμμα αγάπης; Το email μου γέμισε με σπαραξικάρδιες ιστορίες», αφηγείται η ίδια στο Good News Network. «Αυτή η μία ερώτηση άλλαξε τη ζωή μου για πάντα, καθώς πέρασα τον υπόλοιπό μου χρόνο γράφοντας εκατοντάδες γράμματα αγάπης σε ξένους».

Σύντομα, δημιούργησε έναν οργανισμό που «τρέχει» καμπάνιες αποστολής ανώνυμων γραμμάτων με στόχο τη στήριξη των ανθρώπων που χρειάζονται λίγο κουράγιο. Επίσης, ενθαρρύνονται τα αυθόρμητα γράμματα καλοσύνης σε ολόκληρες κοινότητες.

Advertisment

Ο καθένας μπορεί να στείλει ένα αίτημα για γράμματα για λογαριασμό κάποιου που γνωρίζει και η ιστοσελίδα δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση τα αιτήματα και προσκαλεί τους επισκέπτες να απαντήσουν σε κάποια ή και σε όλα. Κάθε αίτημα περιλαμβάνει μία ημέρα προθεσμίας για συμμετοχή. Μετά από αυτή, οι εθελοντές μαζεύουν τα γράμματα, τα ετοιμάζουν και τα στέλνουν στον παραλήπτη.

Η ιστοσελίδα τους στο Facebook έχει μέχρι σήμερα 42.000 ακόλουθους, ο οργανισμός έχει συνολικά στείλει πάνω από 250.000 γράμματα σε ανθρώπους που το χρειάζονται από το 2011. Η Brencher έχει ενθαρρύνει 500 περίπου εθελοντές να συμμετέχουν μαζί της σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η κίνηση δεν σχετίζεται καθόλου με τους φίλους δι’ αλληλογραφίας – οι συντάκτες των γραμμάτων δεν περιλαμβάνουν στα γράμματά τους πληροφορίες για τον εαυτό τους, ούτε ονόματα και διευθύνσεις. Η Brencher δηλώνει ότι αυτή η σύντομη και ανώνυμη σύνδεση μπορεί να ωφελήσει και τις δύο πλευρές: «Πάντα ελπίζω οι παραλήπτες να νιώθουν αγάπη, να νιώθουν την εκτίμηση των άλλων, και πρωτίστως να μην νιώθουν μόνοι γιατί δεν είναι».

[toggle title="Πηγές"]

https://www.moreloveletters.com/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση