, , , ,

Εντυπωσιακή πανοραμική φωτογραφία από τον Άρη μας «συστήνει» τον κόκκινο πλανήτη!

Θα μπορούσαμε, άραγε, να κατοικούμε κάποτε σε άλλους πλανήτες; Η συγκεκριμένη υπόθεση ενδεχομένως και να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την ώρα. Καθώς, όμως,

Εντυπωσιακή πανοραμική φωτογραφία από τον Άρη μας «συστήνει» τον κόκκινο πλανήτη!

Θα μπορούσαμε, άραγε, να κατοικούμε κάποτε σε άλλους πλανήτες; Η συγκεκριμένη υπόθεση ενδεχομένως και να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την ώρα. Καθώς, όμως, η κλιματική αλλαγή προχωρά με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το μέλλον της γης τα επόμενα χρόνια.

Εάν, βέβαια, η ιδέα της μετοίκησης σε άλλον πλανήτη σας φαίνεται προς το παρόν ουτοπική και παράτολμη, πώς θα βλέπατε την προοπτική να γεμίζατε τα φωτογραφικά σας άλμπουμ με όλους εκείνους τους πλανήτες που μέχρι πρότινος αντικρίζατε μονάχα με το τηλεσκόπιο ή με τη φαντασία σας; Εάν ανέκαθεν είχατε την περιέργεια να περιηγηθείτε στα μυστικά του σύμπαντος, τότε η νέα πανοραμική φωτογραφία του Κόκκινου Πλανήτη σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Advertisment

Η συγκεκριμένη φωτογραφία στάλθηκε από το Curiosity rover της NASA, που βρίσκεται στην επιφάνεια του Άρη, και διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση που είδατε ποτέ. Η εικόνα αποτελεί ένα παζλ 1200 διαφορετικών εικόνων, οι οποίες καταγράφηκαν μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών και ενώθηκαν από τη Nasa σε μια υποβλητική εικόνα 360 μοιρών και 1,8 δισεκατομμυρίων pixels!

Η μεγαλύτερης ανάλυσης πανοραμική φωτογραφία του Άρη μας εντυπωσιάζει (Βίντεο)
Credits: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Σας δίνεται, μάλιστα, η δυνατότητα να ζουμάρετε σε όλες τις μακρινές λεπτομέρειες, ικανοποιώντας ακόμη περισσότερο των περιέργειά σας και και νιώθοντας πως ήδη αιωρείστε στον μυστηριώδη πλανήτη. Το video ανάλυσης της φωτογραφίας ανέβηκε από τη Nasa και σε αυτό μπορούμε να δούμε το τείχος του κρατήρα μέσα στο οποίο εντοπίζεται το Curiosity, ενώ, ταυτόχρονα, διακρίνουμε και έναν ακόμα κρατήρα διαμέτρου 4.8 χιλιομέτρων. Στην εικόνα καθίσταται δυνατή η διάκριση και του ίδιου το Curiosity με τον εξοπλισμό του, ενώ στο βάθος εντοπίζονται τα ίχνη που το rover άφησε στο χώμα.

Ο πλανήτης Άρης είναι ένας πλανήτης που ανέκαθεν προκαλούσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι για χρόνια μελετούν τη δυνατότητα ύπαρξης ανθρώπινης ζωής εκεί.  Μια σημαντική ανακάλυψη του Mariner της NASA αναπτέρωσε, μάλιστα, τις ελπίδες  καθώς πιστοποιήθηκε ότι κάποτε ο πλανήτης πλανήτης φιλοξενούσε πράγματι νερό: ο Κρατήρας McLaughlin, για παράδειγμα, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια ήταν λίμνη.

Advertisment

Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε τη διαφορά στη βαρύτητα ανάμεσα στον πλανήτη Άρη και στη Γη. Συγκεκριμένα, η Γη, που είναι κατά 1,8794 φορές μεγαλύτερη από τον Άρη, υπερέχει σαφώς σε βαρύτητα, κάνοντας το ίδιο σώμα να ζυγίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι αν ήταν στον Άρη.

Εάν, λοιπόν, είστε από αυτούς που ανέκαθεν ονειρεύονταν τη ζωή σε μακρινούς πλανήτης, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας παρατηρώντας τις υπέροχες φωτογραφίες που η NASA εξασφάλισε για εσάς. Και αν κάποτε όντως ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας για τα μέρη εκείνα, μην ξεχάστε να πάρετε μαζί σας κυρίως ελαφριά ρούχα καθώς τα ευχάριστα είναι πως στο βόρειο ημισφαίριο του Κόκκινου Πλανήτη η άνοιξη διαρκεί 7 μήνες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)
Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε
Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση