, ,

ΕΚΠΑ: Δωρεάν προγράμματα e-learning για κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών

Μια ευκαιρία διεύρυνσης των γνώσεων, προσωπικής ανάπτυξης και ενίσχυσης των επαγγελματικών προσόντων προσφέρει το ΕΚΠΑ στους μόνιμους κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών. Συγκεκριμένα, διακόσια

anakoinosi-ekpa-dorean-programmata-e-learning-200-atoma

Μια ευκαιρία διεύρυνσης των γνώσεων, προσωπικής ανάπτυξης και ενίσχυσης των επαγγελματικών προσόντων προσφέρει το ΕΚΠΑ στους μόνιμους κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών. Συγκεκριμένα, διακόσια άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τα προγράμματα επιμόρφωσης e-learning του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ποιοι έχουν το προβάδισμα για τις 200 θέσεις

Οι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας που κατοικούν τις Περιφέρειες Hπείρου, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, Θράκης, Ιονίων Νήσων θα διεκδικήσουν μια θέση στα δωρεάν elearning προγράμματα που διατίθενται.

Advertisment

Το πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μια αξιέπαινη ενέργεια, που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιμόρφωσης σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές και σε συγκεκριμένους τομείς.

Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη διευκρινίσει πως προτεραιότητα στην κάλυψη των διακοσίων δωρεάν θέσεων θα δοθεί σε μόνιμους κατοίκους μικρών νησιών και απομακρυσμένων περιοχών, που ανήκουν στις Περιφέρειες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αφού αρκετά άτομα που κατοικούν σε πιο δυσπρόσιτες περιοχές δεν λαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες εκπαίδευσης με όσους κατοικούν σε μεγάλες πόλεις.

Η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη έχει διευκολύνει πολύ τα πράγματα στον τομέα της μάθησης αφού πια πάρα πολλά Πανεπιστήμια προσφέρουν στους φοιτητές τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επιμόρφωσης. Η ηλεκτρονική μάθηση είναι μια διαδικασία εύκολη, που δεν απαιτεί βαθιές γνώσεις της τεχνολογίας από τη μεριά του φοιτητή.

Advertisment

Μια ευκαιρία επιμόρφωσης για όλους

Επιπλέον, η πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ να προσφέρει δωρεάν τα δίδακτρα σε 200 φοιτητές έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία επιμόρφωσης σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα δίδακτρα που απαιτούνται.

Σε μια κοινωνία ιδιαιτέρως ανταγωνιστική όπως αυτή της σύγχρονης εποχής, η διαρκής επιμόρφωση αποτελεί ένα ζητούμενο για κάθε συνεπή επαγγελματία, αφού τον ισχυροποιηθεί στην αγορά εργασίας. Το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να αφορά όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής δυνατότητας.  Το ΕΚΠΑ, μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ανοίγει την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε άτομα που ζουν σε γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές και έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση