,

Τα επιβλαβή ενεργειακά μοτίβα και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας

Όλα τα δεδομένα, όλα όσα μας συμβαίνουν, κωδικοποιούνται με τη μορφή κυτταρικών αναμνήσεων. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα περιέχουν καταστροφικές, εσφαλμένες πεποιθήσεις που ενεργοποιούν

Τα επιβλαβή ενεργειακά μοτίβα και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας

Όλα τα δεδομένα, όλα όσα μας συμβαίνουν, κωδικοποιούνται με τη μορφή κυτταρικών αναμνήσεων. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα περιέχουν καταστροφικές, εσφαλμένες πεποιθήσεις που ενεργοποιούν την αντίδραση στο στρες, ακόμη και όταν αυτό δεν είνα απαραίτητο.

Η άσκοπη ενεργοποίηση της αντίδρασης στο στρες απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που προκαλεί κυριολεκτικά όλα τα προβλήματα στη ζωή μας. Το υλικό αυτών των κυτταρικών αναμνήσεων είναι ένα επιβλαβές ενεργειακό μοτίβο στο σώμα. Οι κυτταρικές αναμνήσεις αποθηκεύονται στο σώμα ως εικόνες και ανακαλούνται ως εικόνες.

Advertisment

Για να το κατανοήσετε καλύτερα, θα δούμε ένα πολύ απλό παράδειγμα. Χαλαρώστε για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα ας κάνουμε ένα σύντομο πείραμα.
Τι συμβαίνει όταν σκέφτεστε τα Χριστούγεννα;

Έρχονται στο νου σας τα Χριστούγεννα μιας συγκεκριμένης χρονιάς ή μήπως στιγμές από τα Χριστούγεννα περισσότερων χρόνων; Και πώς θυμάστε αυτές τις στιγμές; Βλέπετε κάποιες εικόνες; Μήπως βλέπετε με τα μάτια του μυαλού σας τα πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονταν μαζί σας, το στολισμένο έλατο ή τα δώρα;

Ας κάνουμε το πείραμα άλλη μια φορά. Τι συμβαίνει όταν σκέφτεστε το αίσθημα της απογοήτευσης; Θυμάστε κάποια γεγονότα που σας προκάλεσαν απογοήτευση; Πώς τα θυμάστε; Τα βλέπετε; Ακόμη και αν δεν μπορείτε να δείτε μια εικόνα μέσα στο μυαλό σας, ίσως μπορείτε να θυμηθείτε και να περιγράψετε χρώματα, σχήματα, αντικείμενα ή άλλα οπτικά ερεθίσματα.

Advertisment

Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, αν δεν οραματιστούμε μία εικόνα που να αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη πράξη. Προτού κάνουμε οτιδήποτε, το σκεφτόμαστε ως εικόνα, είτε η επιθυμητή πράξη είναι να φτιάξουμε ένα φλιτζάνι τσάι είτε είναι να πάμε στην τουαλέτα ή να σχεδιάσουμε μια πόλη. Η ουσία κάθε ιδέας είναι μία εικόνα. Αλλά ποια είναι η ουσία μίας εικόνας; Είναι ιστός ή οστό ή αίμα; Όχι, η ουσία των αναμνήσεων και των εικόνων είναι μία ενεργειακή συχνότητα. Οι εικόνες είναι η γλώσσα της καρδιάς.

Αυτή η άσκηση αντλεί υλικό από τον συνειδητό και τον ασυνείδητο νου σας και ανασύρει μνήμες. Ναι, είδατε τις εικόνες, αλλά μήπως νιώσατε κάτι; Όταν σκεφτήκατε τα Χριστούγεννα, νιώσατε χαρά; Μήπως χαμογελάσατε χωρίς καν να το αντιληφθείτε; Μήπως θυμηθήκατε όμορφες στιγμές γεμάτες θαλπωρή; Μήπως μυρίσατε τη γαλοπούλα που ψηνόταν στο φούρνο; Και όταν θυμηθήκατε την εμπειρία που σας προκάλεσε απογοήτευση, μήπως νιώσατε ένα σφίξιμο στο στήθος ή μια ελαφριά δυσφορία;

Όπως απέδειξε η έρευνα του Ινστιτούτου HeartMath, αν συνεχίσετε να σκέφτεστε τις αναμνήσεις των γεγονότων που σας είχαν προκαλέσει αισθήματα οδύνης, μελαγχολίας, θλίψης, θυμού και αν εξακολουθήσετε να εστιάζετε σε αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα διαταραχθεί η συναισθηματική σας ισορροπία και θα ενεργοποιηθεί η αντίδραση στο στρες που, με το πέρασμα του χρόνου, κυριολεκτικά θα σας αρρωστήσει.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Alexander Loyd & Ben Johnson «The Healing Code» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Δείτε περισσότερα εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση