Κέρδισε το πρωί για να κερδίσεις τη μέρα…

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε στη καθημερινή μας ζωή είναι η πρωινή ρουτίνα κατ’ εμέ ως ένα άτομο που

Κέρδισε το πρωί για να κερδίσεις τη μέρα...

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε στη καθημερινή μας ζωή είναι η πρωινή ρουτίνα κατ’ εμέ ως ένα άτομο που ακολουθώ αυτή τη ρουτίνα και πολλών διακεκριμένων επιστημόνων που ασχολούνται με τον άνθρωπο γενικά. Η πρωινή ρουτίνα λοιπόν, είναι το κομμάτι της ημέρας που θα καθορίσει την ίδια τη πορεία της ημέρας μας. Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα μας και πώς να την τηρούμε;

Αρχικά, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οπότε, θα πρέπει πρώτα από όλα να δούμε ποια από τα παρακάτω tips θα είναι τα καταλληλότερα για εμάς, ποια θα μας βολεύουν και ποια θα μας φανούν πιο χρήσιμα. Σε αυτό το τελευταίο βέβαια, σημαντικός παράγοντας θα είναι να δοκιμάζουμε και να αναδιαμορφώνουμε.

Advertisment

Μια ιδανική πρωινή ρουτίνα θα ήταν η εξής:

Προσπαθήστε να ανακαλέσετε τα όνειρα σας.

Βλέπουμε κάθε βράδυ όνειρα αλλά οι περισσότεροι από εμάς τις περισσότερες φορές τα ξεχνάμε με το που ξυπνάμε. Όταν ονειρευόμαστε το υποσυνείδητο μας μυαλό ‘’βρίσκει’’ λύσεις σε προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή και διαχειριζόμαστε μέσα στη μέρα, τείνουμε όμως να τις ξεχνάμε. Υπάρχουν κάποιες πιο ειδικές συμβουλές για το πώς να τα θυμόμαστε. Κρατήστε δίπλα σας ένα μπλοκάκι και ένα στυλό για να μπορείτε να τα σημειώσετε απευθείας. Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά μερικά λεπτάκια αφότου έχετε ξυπνήσει, διότι με το που ανοίγουμε τα μάτια μας τότε είναι που ξεχνάμε τι έχουμε ονειρευτεί. Πριν κοιμηθείτε πείτε στον εαυτό σας ότι θέλετε να ανακαλέσετε τα όνειρα σας, ότι θέλετε να ονειρευτείτε. Προγραμματίστε τον ύπνο σας, πρέπει να ξεκουραστείτε και πέσετε σε βαθύ ύπνο για να έχετε όνειρα. Επίσης, διατηρείστε σταθερές τις ώρες που ξυπνάτε και κοιμάστε. Τέλος, μοιραστείτε τα όνειρα σας και με άλλους. Όσο τα φέρνετε στην επιφάνεια τόσο πιο εύκολο είναι να τα θυμάστε στη συνέχεια. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή όπως και το κάθε τι άλλο!

Φτιάξτε το κρεβάτι σας

Advertisment

Βασικό κομμάτι είναι ότι όπως κάνετε το οτιδήποτε, κάνετε τα πάντα. Είναι το πρώτο βήμα, είναι μια επιτυχία που θα αναγνωρίσετε όταν γυρίσετε στο σπίτι σας το βράδυ.

Πιείτε νερό και μπορείτε να πάρετε τις ανάλογες βιταμίνες που θα βοηθήσουν εσάς

Επειδή είμαστε το πρωί αφυδατωμένοι από το βράδυ το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιούμε 2 ποτήρια νερό και κάτι άλλο που θα σας βοηθήσει είναι οι εφαρμογές που υπάρχουν με τις οποίες ρυθμίζετε ανάλογα με τα κιλά σας πόσο νερό πρέπει να καταναλώνετε την ημέρα. Επίσης, το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα οπότε φροντίστε να μη το παραλείπετε, το καλύτερο είναι να προσλάβετε βιταμίνες από το πρωινό σας και όχι συντηρητικά στοιχεία.

Κάνετε βαθιές ανάσες ή διαλογισμό

Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο YouTube για διαλογισμό από 3 λεπτά έως και πολλές ώρες, αναλόγως με το τι βολεύει τον καθένα αλλά και το σημείο που είναι εξοικειωμένος. Βέβαια, υπάρχουν και πολλά apps πλέον για να σας βοηθήσουν είτε μέσω κατευθυνόμενου διαλογισμού είτε μέσω ήρεμης μουσικής. Μπορείτε να κάνετε διαλογισμό οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, αλλά το καλύτερο είναι να γίνεται το πρωί με το που ξυπνήσουμε και πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Φροντίστε για την προσωπική σας υγιεινή και βουρτσίστε τα δόντια σας με το αντίθετο χέρι

Με αυτό τον τρόπο αν και στην αρχή θα δυσκολευτείτε, τα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα, καθώς ο εγκέφαλος σας μαθαίνει να εκτελεί κινήσεις/εντολές που δεν του είναι γνώριμες και εύκολες. Οπότε είναι μια απλή συνήθεια για ένα sharper brain.

Πάρτε ένα τετράδιο και αρχίστε το journaling

Μπορεί να σας φαίνεται χρονοβόρο και ίσως βαρετό, χωρίς ουσία. Όμως, θα σας παρέχει πολλές πληροφορίες για τον εαυτό σας. Όπως, το πώς αντιδράτε σε ορισμένες καταστάσεις, πως είναι η πνευματική σας υγεία και πως αλλάζει ανά τις ημέρες. Μπορείτε να γράφετε θετικές σκέψεις σας και quotes που θα σας κινητοποιούν, και στο τέλος της μέρας μπορείτε να κάνετε την αποτίμηση σας. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να κάνετε journaling.

Φάτε ένα πλούσιο γεύμα και μην μείνετε με το στομάχι άδειο, γιατί ακόμα και οι σκέψεις σας δε θα είναι καθαρές.

Ζωή Κώτσου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση