,

EndeavorRX: Το πρώτο video game που θα συνταγογραφείται σε παιδιά με ΔΕΠΥ

Αν και η ημερομηνία της κυκλοφορίας του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο, το EndeavorRX έχει πάρει ήδη έγκριση πριν από λίγες μέρες και

EndeavorRX: Το πρώτο video game που θα συνταγογραφείται σε παιδιά με ΔΕΠΥ

Αν και η ημερομηνία της κυκλοφορίας του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο, το EndeavorRX έχει πάρει ήδη έγκριση πριν από λίγες μέρες και αναμένεται να βοηθήσει στη θεραπεία των παιδιών που πάσχουν από Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD) ονομάζεται η συστηματική συμπεριφορά του ατόμου, που συναντάται συχνά κατά την παιδική ηλικία και ορίζεται από πληθώρα ειδικών ως διαταραχή ενώ από μερικούς αναφέρεται και ως επιδημία, καθώς θεωρούν πως η συγκεκριμένη διαταραχή εμφανίζεται σε σεβαστό μέρος του παιδικού πληθυσμού.

Advertisment

Εκδηλώνεται το ίδιο συχνά σε όλες τις εθνότητες, φυλετικές ομάδες και κοινωνικές τάξεις. Εμφανίζεται νωρίς στην αναπτυξιακή πορεία του ατόμου και επηρεάζει την ικανότητά του να συγκεντρώνεται σε αυτό που το βάζουν να κάνει. Η νευροαναπτυξιακή αυτή διαταραχή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και την ενηλικίωσή του και έχει εμφανιστεί σε περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά 6-11 ετών παγκοσμίως.

Η έγκριση του EndeavorRX είναι πραγματικά, μια σημαντική καινοτομία που σημειώνεται στον κλάδο της ιατρικής, μιας και είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται ένα video game, το οποίο θα χορηγούν οι γιατροί στα παιδιά που πάσχουν από Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας. Οι γιατροί θα συνταγογραφούν το video game σε παιδιά που πάσχουν από ΔΕΠΥ και ανήκουν μόνο στην ηλικιακή ομάδα 8-12 ετών.

Το EndeavorRX δεν πρόκειται να αντικαταστήσει κάποια από τις θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ αλλά θα λειτουργήσει σαν συμπληρωματική μέθοδος που θα πλαισιώνει άλλες θεραπείες, φάρμακα και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Advertisment

Το συγκεκριμένο video game της εταιρείας Akili Interactive έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων αφού πρώτα είχε ελεγχθεί σε παιδιά με ΔΕΠΥ, τα οποία έπαιζαν για 25 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα επί ένα μήνα συνεχώς, αν και η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει πριν από επτά χρόνια με τη συμμετοχή 600 παιδιών, μέχρι να έρθει η στιγμή της έγκρισης του παιχνιδιού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση