Ηλιακή ακτινοβολία και τα καλύτερα προϊόντα προστασίας από τη Vivo Verde

Ήλιος, βόλτες, θάλασσα, ηλιοθεραπεία…. Βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και έχουμε ξεκινήσει τα πρώτα μπάνια. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι περισσότερη και ενώ

Ηλιακή ακτινοβολία και τα καλύτερα προϊόντα προστασίας από τη Vivo Verde

Ήλιος, βόλτες, θάλασσα, ηλιοθεραπεία….

Βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και έχουμε ξεκινήσει τα πρώτα μπάνια. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι περισσότερη και ενώ ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση και συμβάλλει στη σύνθεση της απαραίτητης για τα οστά βιταμίνης D, η υπερβολική και πολύωρη έκθεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο δέρμα, όπως φωτογήρανση, δυσχρωμίες, έγκαυμα, ανομοιόμορφο μαύρισμα, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Advertisment

H υπεριώδης ακτινοβολία που φθάνει στην επιφάνεια της γης διαιρείται, αναλόγως του μήκους κύματος της, σε UVA & UVB.

  • Η UVB είναι γνωστή ως ακτινοβολία του ηλιακού εγκαύματος. Φθάνει μόνο μέχρι την επιδερμίδα (εξωτερική στοιβάδα του δέρματος) και είναι η κύρια αιτία του ερυθήματος. Η επίδραση της προκαλεί άμεση βλάβη στο κυτταρικό DNA και στις πρωτεΐνες της επιδερμίδας.
  • Η UVA διαπερνά την επιδερμίδα και φθάνει μέχρι το χόριο. Η απορρόφηση της προκαλεί την έναρξη του μαυρίσματος στην επιδερμίδα. Υπερβολική έκθεση χωρίς προστασία στη UVA προκαλεί έντονη κυτταρική και ιστική βλάβη, το κύριο σύμπτωμα του πρόωρα γερασμένου δέρματος.

Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι συνεπώς απαραίτητη κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους η θερμοκρασία είναι πολύ ανεβασμένη και ο ήλιος πιο καυτός.

Μερικές συμβουλές για να προφυλάξουμε το πρόσωπο και το σώμα μας.

  • Φοράμε γυαλιά ηλίου για να προφυλάσσουμε τα μάτια και την περιοχή γύρω τους από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, που δημιουργούν ρυτίδες και οφθαλμολογικά προβλήματα. Επιλέγουμε γυαλιά ηλίου με 100% UV προστασία και όχι με βάση το χρώμα των φακών τους, μιας και οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν σημαίνει πάντα ότι προστατεύουν περισσότερο από τον ήλιο.
  • Φοράμε καπέλο και βαμβακερά δροσερά ρούχα για να προστατεύουμε το κεφάλι και το σώμα μας.
    Κάνουμε την αντηλιακή κρέμα προσώπου συνήθεια. Το πρόσωπό μας εκτίθεται στον ήλιο καθημερινά και είναι αυτό που «υποδέχεται» όλη την ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι, είναι απαραίτητο να φοράμε την αντηλιακή κρέμα τουλάχιστον 20’ πριν βγούμε από το σπίτι, όλο το χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Η αντηλιακή κρέμα, βοηθά παράλληλα την επιδερμίδα να διατηρείται φρέσκια και ενυδατωμένη.
  • Χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα σώματος. Απλώνουμε άφθονη ποσότητα αντηλιακής κρέμας ομοιόμορφα σε όλο το σώμα και τις πατούσες, πριν από την έκθεση στον ήλιο και επαναλαμβάνουμε τακτικά, ειδικά μετά το κολύμπι, το σκούπισμα και την εφίδρωση.

Για αποτελεσματική λοιπόν, προστασία της υγείας και της ομορφιάς μας τώρα το καλοκαίρι, που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές, είναι απαραίτητη η εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία και η σωστή χρήση της. Η Ελληνική Οικολογική Εταιρεία Vivo Verde προσφέρει 3 αντηλιακά υψηλής προστασίας, 1 ενυδατική κρέμα προσώπου & 1 after sun Gel aloe vera.

Advertisment

1. Αντηλιακή κρέμα Προσώπου Silky 50+ SPF

1. Αντηλιακή κρέμα Προσώπου Silky 50+ SPF

Η ιδιαίτερη σύνθεση της κρέμας αφήνει μια μεταξένια, μη λιπαρή αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέροντας υψηλή αντηλιακή προστασία (UVA & UVB) και ματ όψη. Η κρέμα είναι ανθεκτική στο νερό, δεν αφήνει λευκή χροιά και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Συστατικά:

• Το εκχύλισμα χαμομηλιού έχει καταπραϋντική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση για το δέρμα.
• Το εκχύλισμα δεντρολίβανου έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό του δέρματος, ιδανικό για τη διατήρηση της ελαστικότητάς του.
• Το εκχύλισμα ηλίανθου είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και μέταλλα. Έχει ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και βοηθά στην ανασύσταση και διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας του δέρματος.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”none” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://www.vivoverde.gr/index.php/omorfia-peripoiisi-prosopou-somatos/antiliaki-krema-prosopou-silky-feel-50-spf-50ml”]Αποκτήστε την εδώ[/button]

2. Αντηλιακή κρέμα Προσώπου 30+ SPF

2. Αντηλιακή κρέμα Προσώπου 30+ SPF

Προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία (UVA & UVB) και το διατηρεί ενυδατωμένο και υπέροχα απαλό. Ο ειδικός προστατευτικός συνδυασμός των αντηλιακών φίλτρων και των δραστικών συστατικών της κρέμας, όπως το shea butter, η πανθενόλη και το λευκό τσάι, προλαμβάνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης που προκαλούνται από τον ήλιο, όπως οι λεπτές γραμμές και οι δυσχρωμίες και την ίδια στιγμή προσφέρει μια απαλή και ελαφριά αίσθηση.

Συστατικά:

• Το shea butter ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.
• Η πανθενόλη έχει εξαιρετικές διεισδυτικές, ενυδατικές, αναπλαστικές και ηρεμιστικές για την επιδερμίδα ιδιότητες.
• Το λευκό τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”none” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://www.vivoverde.gr/index.php/omorfia-peripoiisi-prosopou-somatos/suncare-50ml”]Αποκτήστε την εδώ[/button]

 

3. Ενυδατική κρέμα προσώπου CC Face Cream3. Ενυδατική κρέμα προσώπου CC Face Cream

Η κρέμα CC Face Cream παρέχει ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία και ταυτόχρονη κάλυψη make up. O συνδυασμός των φυτικών εκχυλισμάτων και πεπτιδίων προσφέρει άμεση ενυδάτωση στην επιδερμίδα, περιορίζει τα σημάδια του οξειδωτικού στρες, χαρίζει φρέσκια, φωτεινή όψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Τα αντηλιακά φίλτρα της κρέμας προσφέρουν μεσαία προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία UVB.

Συστατικά:

Τριπεπτίδιο: ισχυρό αντιρυτιδικό τριπεπτίδιο που διεγείρει τη σύνθεση των 6 βασικών συστατικών του δερμικού πλέγματος (κολλαγόνο Ι,ΙΙΙ,ΙV, φιμπρονεκτίνη, υαλουρονικό οξύ και λαμινίνη 5), ενεργοποιώντας έτσι τη φυσική διαδικασία αναγέννησης. Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και συμβάλλει στη λείανση των ρυτίδων.
Βιταμίνη Ε: με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει ειδικά τα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών. Συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση, ενισχύει τον δερματικό φραγμό και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές της ιδιότητες.
• Φυτικά εκχυλίσματα από τα φυτά RABDOSIA RUBESCENS & SIEGESBECKIA ORIENTALIS, που είναι υπεύθυνα για τον ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

[button color=”brown” size=”normal” alignment=”none” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://www.vivoverde.gr/index.php/omorfia-peripoiisi-prosopou-somatos/enidatiki-krema-me-xroma-antiliaka-filtra-50ml”]Αποκτήστε την εδώ[/button]

 

4. Αντηλιακή κρέμα Σώματος 30+ SPF

4. Αντηλιακή κρέμα Σώματος 30+ SPF

Το αντηλιακό γαλάκτωμα σώματος προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία UVA & UVB, ενώ ταυτόχρονα, ο συνδυασμός των φυσικών ενεργών συστατικών προφυλάσσει αποτελεσματικά από τη γήρανση του δέρματος & το οξειδωτικό στρες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο. Επίσης, προστατεύει και ενυδατώνει το σώμα με φυσικό τρόπο, απόλυτα συμβατό με το pH του δέρματος.

Συστατικά:

• Το ρόδι προσφέρει ελαστικότητα και αναγέννηση του δέρματος.
• Το shea butter χαρίζει απαλή και μεταξένια υφή στο σώμα.
• Η βιταμίνη Ε αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών. Δρα προληπτικά κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας και έχει μαλακτική δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα.
Χάρη στην απαλή σύνθεσή της, η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την καθημερινή περιποίηση του σώματος.

[button color=”yellow” size=”normal” alignment=”none” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://www.vivoverde.gr/index.php/omorfia-peripoiisi-prosopou-somatos/antiliako-somatos-30sfp-150ml”]Αποκτήστε την εδώ[/button]

 

5. Gel Aloe Vera

Ενυδατικό δροσερό gel σώματος με αλόη και ελαιόλαδο για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας. Ιδανικό gel για να δροσίζει και να ανανεώνει το σώμα μετά την ηλιοθεραπεία, το μπάνιο ή το ντους. Η συνδυασμένη δράση των φυσικών συστατικών συμβάλλει στην ανανέωση του ξηρού και ερεθισμένου δέρματος.

Συστατικά:

• Η αλόη ενυδατώνει την επιδερμίδα, καταπραΰνει το ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα. Έχει αντιοξειδωτική δράση, ενεργοποιεί το οξυγόνο στο δέρμα και προλαμβάνει τις δερματικές βλάβες.
• Το ελαιόλαδο έχει μαλακτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση. Ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό.
Προϊόντα κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

[button color=”green” size=”normal” alignment=”none” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://www.vivoverde.gr/index.php/omorfia-peripoiisi-prosopou-somatos/aloe-vera-gel-200ml”]Αποκτήστε την εδώ[/button]

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;
Κατάθλιψη και social media: Πόσο επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά μας;
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση