Viral: Γάτες στις Φιλιππίνες δίνουν… μαθήματα “κοινωνικής αποστασιοποίησης” τηρώντας τα μέτρα για τον συνωστισμό!

Ότι οι γάτες είναι πανέξυπνα ζώα, το γνωρίζουν όλοι και ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν μαζί τους. Οι μικροί και χαριτωμένοι τετράποδοι φίλοι μας κάνουν

Viral: Γάτες στις Φιλιππίνες δίνουν... μαθήματα "κοινωνικής αποστασιοποίησης" τηρώντας τα μέτρα για τις αποστάσεις!

Ότι οι γάτες είναι πανέξυπνα ζώα, το γνωρίζουν όλοι και ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν μαζί τους. Οι μικροί και χαριτωμένοι τετράποδοι φίλοι μας κάνουν ένα σωρό πράγματα που αποδεικνύουν τη μοναδική ευφυΐα τους και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το πόσα πολλά μπορεί πραγματικά να καταλαβαίνουν! Μερικές φορές όμως, οι γάτες ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό, κάνοντας κάτι που μας αφήνει αμήχανους και άφωνους!

Κάτι τέτοιο έκαναν μερικές αδέσποτες γάτες στις Φιλιππίνες και συγκεκριμένα σε μια λαϊκή αγορά. Θέλοντας να βοηθήσουν τους πελάτες τους να κρατήσουν τις επιτρεπόμενες μεταξύ τους αποστάσεις κατά τη διάρκεια των αγορών τους, οι έμποροι ζωγράφισαν στο έδαφος, δείκτες κοινωνικής απόστασης (κυκλικά σημάδια), για να σταματούν εκεί οι αγοραστές και να κάνουν τα ψώνια τους.

Advertisment

Κάποιες από τις αδέσποτες γάτες της περιοχής, σταμάτησαν και κάθισαν στα κυκλικά αυτά σημάδια και μάλιστα, όπως διαβεβαίωσαν και οι άνθρωποι που εργάζονται στην αγορά, κάθισαν εκεί για τουλάχιστον δέκα λεπτά, σαν να κατάλαβαν ότι τα σημεία εκείνα είχαν τοποθετηθεί εκεί, για να υποδεικνύουν τις επιτρεπόμενες αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Οι εικόνες με τις γάτες να κάθονται μέσα στους δείκτες κοινωνικής απόστασης, τράβηξε όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα των ανθρώπων που ψώνιζαν στην αγορά που άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες τις γάτες και να τις ανεβάζουν στα social media, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες ώρες, το διαδίκτυο να γεμίσει με τις φωτογραφίες των γατών από τις Φιλιππίνες, που τηρώντας… σχολαστικά τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού και μέσα από την κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά τους, αποτελούν πλέον ένα σημαντικό παράδειγμα κοινωνικής αποστασιοποίησης!

Όπως θα δείτε παρακάτω, οι γάτες κάθονται μέσα στους ζωγραφισμένους κύκλους που έχουν δημιουργηθεί για την αποφυγή συνωστισμού με τόση άνεση και… κατανόηση, που από τη μία αναμφίβολα, είναι μια εικόνα που προκαλεί αίσθηση και έκπληξη, από την άλλη πολλοί θα αναρωτιούνται αν όντως κατανοούν το σκοπό των σημείων αυτών ή απλά πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Όπως και να έχει, είναι κάτι που τραβάει την προσοχή και μας κάνει να σκεφτόμαστε μήπως τελικά η ευφυΐα αυτών των ζώων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που πιστεύουμε.

Advertisment

Viral: Γάτες στις Φιλιππίνες δίνουν... μαθήματα "κοινωνικής αποστασιοποίησης" τηρώντας τα μέτρα για τις αποστάσεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση