, ,

Δήμος Πειραιά: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στις 20-24 Ιουλίου

Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δραγάτση

Δήμος Πειραιά: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στις 20-24 Ιουλίου

Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δραγάτση στο κέντρο του Πειραιά (Β΄ Δημοτική Κοινότητα), από τις 9:00 έως τις 15:00 και θα προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες άνω των 40 ετών. Το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση, έρχεται και στον Πειραιά.

Οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, οπότε όσες γυναίκες ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα: 2144028113 και 2144028114, καθημερινά έως τις 17 Ιουλίου, από τις 09:00 έως τις 14:00. Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας. Πρώτα, θα εξυπηρετηθούν γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.

Advertisment

Ευκαιρία δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου έχουν οι γυναίκες 40-70 ετών που είναι δημότες Πειραιά. Οι υπόλοιπες προϋποθέσεις είναι:

– Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

– Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Advertisment

– Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

– Για την εξέταση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για την προφύλαξη από την νόσο covid – 19.

Ο Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά κάλεσε τις δημότισσες να καλέσουν και να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, ο οποίος πρέπει να γίνεται ετησίως: ««Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η πρόληψη, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, είναι η καλύτερη προστασία. Για τον λόγο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να μη στηρίξουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να τους ευχαριστήσουμε που για ακόμα μια φορά έρχονται στον Πειραιά με την κινητή μονάδα μαστογραφίας. Ο καρκίνος του μαστού ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας και είναι σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα ότι εφόσον διαγνωστεί νωρίς, είναι σε μεγάλο ποσοστό ιάσιμος».

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Έκθεση σε παγωμένο νερό: Τα «ναι» και τα «όχι» ενός νευροεπιστήμονα
Γιατί αλλάζει το βάρος μας κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση