, ,

Πως να φτιάξουμε μόνοι μας κηραλοιφή με βαλσαμόλαδο

Βαλσαμόλαδο, έλα λάδι γνωστό από την αρχαιότητα για τις απίστευτα ευεργετικές του χρήσεις στον οργανισμό μας αλλά κυρίως για την επουλωτική του δράση. Το

Πως να φτιάξουμε μόνοι μας κηραλοιφή με βαλσαμόλαδο

Βαλσαμόλαδο, έλα λάδι γνωστό από την αρχαιότητα για τις απίστευτα ευεργετικές του χρήσεις στον οργανισμό μας αλλά κυρίως για την επουλωτική του δράση. Το βαλσαμόλαδο,θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι κατά αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ίσως και το πιο διαδεδομένο έλαιο. Οι Σπαρτιάτες για παράδειγμα το είχαν πάντοτε μαζί τους στις μάχες έτσι ώστε να μπορούν να φροντίζουν τα τραύματα και τις πληγές τους. Ενώ μάλιστα, έπειτα από τον 16ο αιώνα, χρησιμοποιούνταν από τους γιατρούς για τον καθαρισμό των χειρουργικών τους εργαλείων.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του βαλσαμόλαδου, δεν έχουν τέλος και η αλήθεια είναι πως τις έχουμε αναλύσει όλες εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο μας σχετικά με το βαλσαμόλαδο αλλά και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε γι’ αυτό.

Advertisment

Από την άλλη μεριά, έχουμε την γνωστή και ιδιαίτερα αγαπημένη σε όλους μας κηραλοιφή. Μια αλοιφή, που φημίζεται για τις ενυδατικές, επουλωτικές, αλλά καταπραϋντικές της ιδιότητες. Ειδικά, οι προηγούμενες γενιές, χρησιμοποιούσαν κατά κόρων την κηραλοιφή σχεδόν στα πάντα. Στο πρόσωπο, στο δέρμα, στα μαλλιά, σε πληγές ακόμη και σαν γιατρικό σε κρυώματα μερικές φορές. Η κηραλοιφή, είναι τόσο διαδεδομένη καθώς προέρχεται από την πρόσμιξη δύο απόλυτα φυσικών συστατικών, το μελισσοκέρι και κάποιο έλαιο, συνήθως το ελαιόλαδο.

Παρακάτω, θα βρείτε μια συνταγή που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μόνοι σας στο σπίτι μια ιδιαίτερη κηραλοιφή με βαλσαμόλαδο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να συνδυάσετε τα ευεργετικά συστατικά των δύο αυτών προϊόντων σε μια κρέμα. Η διαδικασία  είναι πολύ εύκολη και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν.

*Να μην παραλείπετε, να ζητάτε την γνώμη του ειδικού υγείας σας πριν προχωρήσετε στην χρήση του, ειδικά σε περίπτωση που υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή ιστορικό αλλεργιών.

Advertisment

Κηραλοιφή με βαλσαμόλαδο

  • 3 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσαμόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
  • μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προεραιτικά)

Το μελισσοκέρι μπορείτε να το προμηθευτείτε από κάποιον έμπιστο μελισσοκόμο είτε από κάποιον πάγκο της λαϊκής εάν εμπιστεύεστε τον έμπορο, είτε σε κάποιο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Προσοχή όμως καθώς το τυποποιημένο μελισσοκέρι τις περισσότερες φορές περιέχει μέσα παραφίνη κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Θα καταλάβετε αμέσως την διαφορά από την μυρωδιά, το ένα θα μυρίζει μέλι, το άλλο κερί!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Αφού τρίψουμε σε έναν τρίφτη το μελισσοκέρι, το λιώνουμε σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τα έλαια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Στην συνέχεια τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του, εάν θέλουμε προσθέτουμε και αιθέριο έλαιο της επιλογής μας. Μόλις σταθεροποιηθεί εντελώς, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση