Η Ερβίνα και η Περφίνα είναι δύο δίδυμα αδερφάκια, απόλυτα υγιή και αυτό χάρη στην πολύ σκληρή και πολύπλοκη προσπάθεια μιας ιατρικής ομάδας στην Ιταλία. Οι γιατροί αυτοί κατάφεραν να χωρίσουν τις δύο αδερφές που ήταν σιαμαίες και ενώνονταν στην περιοχή του κεφαλιού χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία.

Τα δύο κορίτσια που κατάγονται από την Κεντρική Αφρική και διακομίστηκαν στο παιδικό νοσοκομείο της Ρώμης με ειδική πτήση υποβλήθηκαν σε τρεις δύσκολες λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις. Τώρα τα κορίτσια θα μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Οι ειδικοί ιατροί εργάζονταν γι’ αυτή την προσπάθεια επί δύο συνεχόμενα χρόνια μέχρι να καταφέρουν αυτό που ήθελαν. Το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα αδέρφια ήταν ενωμένα στο κρανίο και γι’ αυτό είχαν αρκετά κοινά τμήματα του εγκεφάλου.

Ως εκ τούτου, η ιατρική ομάδα των περίπου 30 ατόμων χρησιμοποίησε 3D τεχνολογία με σκοπό να ανακατασκευάσει το κρανίο τους. Όμως, ένα από τα δυσκολότερα σημεία ήταν να καταφέρουν να μοιράσουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και στα δύο κορίτσια ώστε να είναι απολύτως υγιή.

Η χειρουργική επέμβαση χωρίστηκε σε τρεις φάσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2019, η δεύτερη τον Ιούνιο του 2019 και η τρίτη και τελική τον Ιούνιο του 2020 όταν και επιτεύχθηκε ο οριστικός διαχωρισμός των παιδιών.

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε