,

Ōma Cinema: Οι νέες αίθουσες θα θυμίζουν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Πρόκειται για ένα νέο, φουτουριστικό και καινοτόμο σχέδιο κινηματογραφικής αίθουσας που θα δημιουργηθεί στο Παρίσι μέσα στο 2021. Οι φωτογραφίες που κάνουν ήδη το

Ōma Cinema: Οι νέες αίθουσες θα θυμίζουν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Πρόκειται για ένα νέο, φουτουριστικό και καινοτόμο σχέδιο κινηματογραφικής αίθουσας που θα δημιουργηθεί στο Παρίσι μέσα στο 2021. Οι φωτογραφίες που κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου συγκρίνονται με σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας και συγκεκριμένα από το Star Wars.

Ο αρχιτέκτονας που δημιούργησε και τις φωτογραφίες είναι ο Pierre Chican. Η αίθουσα δεν θα έχει τις παραδοσιακές σειρές καθισμάτων. Αντιθέτως, οι θεατές θα κάθονται σε κυκλικούς ανοιχτούς θαλάμους. Αυτό μάλιστα θα βοηθήσει στην μετα- κορονοϊού εποχή, όπου θα συνεχίσει να υφίσταται η ανάγκη της απόστασης ασφαλείας ανάμεσα στους θεατές.

Advertisment

Πρόκειται επίσης για μια κάθετη «λογική» σχεδίου, όπου ο ένας θάλαμος μπορεί να είναι σχεδόν πάνω και κάτω από έναν άλλο, δίνοντας όμως τη δυνατότητα τόσο εξ αποστάσεως επαφής, όσο και ιδιωτικότητας. Το κάθε booth θα μπορούσε να φιλοξενεί ξεχωριστές παρέες και να δημιουργείται η ανάλογη ατμόσφαιρα που θα υπήρχε σε μια προβολή ταινίας σε περιβάλλον σπιτιού και γενικά ιδιωτικού χώρου.

Ο αρχιτέκτονας Pierre Chican μάλιστα σχολίασε «…Εκεί που όλα τα σινεμά που χτίζονται εδώ και πάνω από 50 χρόνια είναι όμοια και αναπαράγουν την ίδια τοποθέτηση καθισμάτων για τους θεατές, αυτό το concept κινηματογραφικής αίθουσας ανατρέπει τη σχέση ανάμεσα στον θεατή και την εικόνα, αλλάζοντας τελείως τον τρόπο που τα καθίσματα τοποθετούνται μπροστά από την οθόνη».

Advertisment

Βλέποντας φυσικά κανείς αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία, θα σκεφτόταν πως το σχέδιο θα μείνει σε μορφή ιδέας. Ωστόσο, οι συνθήκες αλλάζουν με τόσο ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όπως αποδεικνύεται και από την καθημερινότητα, που δημιουργούνται ταχύτατα νέες ανάγκες. Και αυτή η ομολογουμένως φουτουριστική ιδέα εκπληρώνει την ανάγκη για απόσταση για ιδιωτικότητα, που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται πιο επιτακτική όσο περνά ο καιρός.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση