, ,

Οι «Πέρσες» θα μεταδοθούν σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση από την Επίδαυρο

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου θα μεταδοθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε live streaming σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου θα μεταδοθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε live streaming σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και ενωτικής δύναμης μέσω της τέχνης και του πολιτισμού από τη χώρα μας. Οι «Πέρσες» σε θεατρική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα ανοίξει την αυλαία των φετινών Επιδαυρίων.

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και η παράσταση θα μεταδοθεί δωρεάν στις 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με αγγλικούς υπότιτλους, απευθείας από το κανάλι του Εθνικού Θεάτρου στο YouTube ενώ θα είναι διαθέσιμη στο ivefromepidaurus.gr και στις ιστοσελίδες του Εθνικού Θεάτρου, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα, όποιος το επιθυμεί να προσφέρει οποιοδήποτε ποσό ως δωρεά.

Advertisment

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη σπουδαία αυτή κίνηση που για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στο διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, λέγοντας: «Καθώς η ανθρωπότητα βιώνει ακόμη τη δοκιμασία της πανδημίας, η πρώτη στην ιστορία ζωντανή μετάδοση παράστασης Αρχαίου Ελληνικού Δράματος από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αποτελεί για εμένα μια κομβική στιγμή. H παράσταση των Περσών του Αισχύλου στις 25 Ιουλίου αναδεικνύει, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, την οικουμενικότητα των αξιών που οδήγησαν πριν από 2.300 χρόνια στην ανέγερση του Θεάτρου της Επιδαύρου, ενός μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, σκηνοθέτης της παράστασης και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της τέχνης σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε λόγω της πανδημίας του COVID-19: «…ο Πολιτισμός είναι τέκνον της παιδείας ενός τόπου όμως ταυτόχρονα ανήκει και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, που έχει δικαίωμα στην ενότητα και στο γεφύρωμα των αποστάσεων – ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν».

Οι «Πέρσες» θα ανέβουν στην Επίδαυρο για τρεις μέρες, 24, 25 και 26 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Εκτός από τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, οι συντελεστές της παράστασης είναι οι: Θ.Κ. Στεφανόπουλος, στις χορογραφίες ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στα σκηνικά η Εύα Νάθενα και στα κοστούμια ο Γιώργος Πούλιος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Μιχάλης Θεοφάνους, Νίκος Καραθάνος, Λυδία Κονιόρδου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιώργος Μαυρίδης, Αργύρης Ξάφης, Αργύρης Πανταζάρας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννος Περλέγκας, Αλμπέρτο Φάις.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;
Φεστιβάλ Καννών | για «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» του Νίκου Κολιούκου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση