Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, οι τοπικές αρχές κάθε χώρας, οι σχεδιαστές και οι αρχιτέκτονες καινοτομούν με διάφορους τρόπους στο όνομα της ασφάλειας, αλλά και της ανάγκης κοινωνικοποίησης.

Ένα τέτοιο project, το Benched, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην καρδιά του Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Δημιουργήθηκε από Ολλανδούς σχεδιαστές του Studio 212 Fahrenheit σε συνεργασία με την εταιρία τέχνης και σχεδίου Buro Bordo. Πρόκειται για ένα παγκάκι διαφορετικό από τα άλλα· στη μέση αποτελείται από ένα τμήμα βαμμένου ανοξείδωτου ατσαλιού και στις δύο άκρες έχει κατασκευαστεί από ξύλο.

Η μεσαία περιοχή που μοιάζει και με καθρέφτη ξεχωρίζει τις ξύλινες πλευρές κατά 1.5 μέτρα. Το κομμάτι αυτό δίνει σχεδόν την αίσθηση ότι είναι κενή εκείνη η περιοχή, σα να μην υπάρχει τίποτα, έτσι οι κάτοικοι δεν προτιμούν να κάθονται εκεί και διατηρούν αναγκαστικά μια απόσταση ασφαλείας, απαραίτητη αυτό τον καιρό.

Άμστερνταμ: Ένα παγκάκι που επιτρέπει την κοινωνικοποίηση με αποστάσεις ασφαλείας εν καιρώ πανδημίας

Μαζί αλλά με ασφάλεια

Το Studio 212 Fahrenheit δημιούργησε αυτό τον έξυπνο τρόπο εφαρμογής της φυσικής απόστασης για να επιτρέψει στον κόσμο να μπορούν να επιστρέψουν πλήρως στις συνήθειές τους στο εξωτερικό περιβάλλον.

«Το Benched» είναι ένα παγκάκι- καθρέφτης που συμβολίζει την κοινωνίας μας των 1.5 μέτρων. Κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας του COVID-19, διατηρούμε φυσική απόσταση, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν δημιουργούμε κοινωνική απόσταση. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε το Benched. Μπορούμε να το δούμε ως μια συμβολική και ποιητική αναπαράσταση του καιρού στον οποίο ζούμε. Ανοίγει δυνατότητες για συναντήσεις διαρκείας με φίλους, οικογένεια, αλλά και με έναν άγνωστο κάτοικο», περιγράφει ο Paul Mulder, συνιδρυτής του Studio 212 Fahrenheit.

Μέχρι σήμερα, το προϊόν βρίσκεται τοποθετημένο στις όχθες ενός καναλιού στο Άμστερνταμ. Χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο ατσάλι, οι σχεδιαστές θέλουν να δημιουργήσουν μια οπτική ψευδαίσθηση ότι το κέντρο της κατασκευής δεν υπάρχει. Το Benched τοποθετήθηκε έτσι ώστε να βλέπει προς το κανάλι. Έτσι, το κομμάτι αυτό αντανακλά το νερό του καναλιού.

Πηγή:

architecturaldigest.in/content/socialise-catch-meet-friends-seated-bench/#s-cust0

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε