,

Καλλιτέχνης δημιουργεί γλυπτά ζώων σε παραλία της Αυστραλίας από ξύλα που έχει ξεβράσει η θάλασσα (Φωτογραφίες)

Ο καλλιτέχνης Pete Rush δημιούργησε αυθόρμητα ένα απλό γλυπτό αλόγου στην παραλία Terrigal από φυσικά υλικά· η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν τόσο θετική που

Καλλιτέχνης δημιουργεί γλυπτά ζώων σε παραλία της Αυστραλίας από ξύλα που έχει ξεβράσει η θάλασσα (Φωτογραφίες)

Ο καλλιτέχνης Pete Rush δημιούργησε αυθόρμητα ένα απλό γλυπτό αλόγου στην παραλία Terrigal από φυσικά υλικά· η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν τόσο θετική που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει μια φυσική γκαλερί δίπλα στο κύμα που περιλαμβάνει διάφορα ζώα εκτός από άλογα.

Καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ξεβρασμένα ξύλα για να φτιάξει γλυπτά ζώων σε παραλία της Αυστραλίας (Φωτογραφίες)

Advertisment

Ο Rush δεν χρησιμοποιεί καθόλου σύρμα ή σπάγκο στα έργα του, μόνο ξεβρασμένα ξύλα, φύκια και λινάρι και προσπαθεί να μην διαταράξει με κανένα τρόπο τη φυσική βλάστηση της τοποθεσίας. Για να αποφύγει το κοινό κατά τη διάρκεια της δημιουργίας και για να διατηρήσει τη σωματική απόσταση που χρειάζεται λόγω της πανδημίας, εργάζεται κυρίως τη νύχτα.

«Όλα ξεκίνησαν όταν περπατούσα κατά μήκος της παραλίας, τις πρώτες μέρες της απομόνωσης και είδα ένα κομμάτι ξύλο και σκέφτηκα ότι μοιάζει με ουρά αλόγου. Έτσι σχημάτισα ένα άλογο», δήλωσε στην Guardian ο καλλιτέχνης.

Εκείνος δηλώνει ότι τα έργα του είναι μια διασκεδαστική ασχολία σε εποχές δύσκολες. Τα περισσότερα από αυτά τα έργα επιστρέφουν στη φύση, αφού τα παρασέρνει το θαλασσινό νερό καθώς οι μέρες περνούν. Ωστόσο, ο καλλιτέχνης αλλά και οι εκστασιασμένοι κάτοικοι προλαβαίνουν να τα συλλάβουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα από τις πιο υπέροχες οπτικές γωνίες, που κάνουν τα γλυπτά να μοιάζουν σαν αληθινά με μια εκπληκτική κίνηση.

Τώρα ο ίδιος μαθαίνει να εξελίσσει την τέχνη του, πειραματιζόμενος με βότσαλα και άμμο, τα οποία ωστόσο πάντα προσέχει να μην μετακινεί από την τοποθεσία που τα βρίσκει. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την συλλογή γλυπτών ζώων του Rush: μαμούθ, καγκουρό, πιγκουίνοι, αντιλόπες, πελεκάνοι και άλλα εντυπωσιακά πλάσματα που γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Κεντρικής Ακτής της Αυστραλίας, στην οποία βρίσκεται η παραλία Terrigal.

Πηγές:

Κεντρική Φωτογραφία: Belinda Gibson/Be-One Photography

www.theguardian.com/artanddesign/gallery/2020/aug/10/sea-creatures-the-driftwood-animal-sculptures-bringing-joy-to-central-coast-beaches-during-the-pandemic-in-pictures

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;
Φεστιβάλ Καννών | για «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» του Νίκου Κολιούκου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση