,

Ναυτικός φωτογραφίζει τους εκπληκτικούς σχηματισμούς του γαλαξία μας ταξιδεύοντας στον ωκεανό

Την ημέρα, ο Santiago Olay εργάζεται ως αξιωματικός σε ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο. Αλλά το βράδυ εξερευνά το πάθος του για τη φωτογραφία, και

Ναυτικός φωτογραφίζει τους εκπληκτικούς σχηματισμούς του γαλαξία μας ταξιδεύοντας στον ωκεανό

Την ημέρα, ο Santiago Olay εργάζεται ως αξιωματικός σε ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο. Αλλά το βράδυ εξερευνά το πάθος του για τη φωτογραφία, και συγκεκριμένα βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες του ουρανού. Νικώντας τις δονήσεις και την κίνηση του πλοίου, ο Olay έχει τελειοποιήσει την τεχνική του, η οποία του επιτρέπει να βγάζει πανέμορφες φωτογραφίες του γαλαξία μας.

Advertisment

Ο Ισπανός ναυτικός είχε αυξημένο ενδιαφέρον για τη φωτογραφία από μικρή ηλικία χάρη στον πατέρα του, έναν πραγματικό άνδρα της Αναγέννησης, ο οποίος ήταν μηχανικός αλλά το πάθος του ήταν άλλο. Ο Olay άλλαξε σε ψηφιακή φωτογραφία πριν από λίγα χρόνια και παίρνοντας μια τώρα τον συνοδεύει στα ταξίδια του μια καλή φωτογραφική μηχανή.

Αν και οι εικόνες που μας μεταφέρει ο Olay είναι πραγματικά θεαματικές, η διαδικασία της αστροφωτογραφίας μακράς έκθεσης δεν είναι καθόλου απλή. Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτού του είδους η έκθεση είναι δύσκολη όταν έχει κανείς να αντιμετωπίσει και τις κινήσεις του πλοίου, αλλά και τις δονήσεις από τις μηχανές.

Advertisment

Για να τις αντιμετωπίσει, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει. Πρέπει να περιμένει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, να προσαρμόσει την ταχύτητα του κλείστρου ανάλογα με την κίνηση του πλοίου και τις συνθήκες του ουρανού και να πατήσει το κλικ όσες περισσότερες φορές μπορεί.

Ο ναυτικός είναι επίσης περιορισμένος σε συγκεκριμένα τμήματα του πλοίου για τις βραδινές του λήψεις για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα συνεχώς χρησιμοποιεί ανιχνευτή αερίου ώστε να είναι βέβαιος ότι παραμένει σε ασφαλές σημείο.

Είναι λοιπόν ακόμα πιο εκπληκτικό το αποτέλεσμα, αν σκεφτεί κανείς τα εμπόδια που χρειάζεται να παρακάμψει για να έχει αυτές τις μαγευτικές και σταθερές λήψεις. Στην αρχή, έστελνε αυτές τις φωτογραφίες σε φίλους και στην οικογένειά του. Μετά την θετική τους αντίδραση, αποφάσισε να τις δημοσιεύσει σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης. Οι ακόλουθοι που θαυμάζουν το έργο του αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και εκείνος ένιωσε μια όμορφη σύνδεση να δημιουργείται ανάμεσα στην εργασία και το χόμπι του.

Πηγή:

mymodernmet.com

https://www.instagram.com/santiagoelmarino/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση