, , ,

160 μουσικοί ενώνονται και χρησιμοποιούν τα έργα τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Η ελληνική underground μουσική σκηνή ενώθηκε σε μια πρωτοβουλία που ονομάστηκε Unity και ζητά και τη δική σας στήριξη. Πάνω από 150 μουσικά σχήματα

160 μουσικοί ενώνονται και χρησιμοποιούν τα έργα τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Η ελληνική underground μουσική σκηνή ενώθηκε σε μια πρωτοβουλία που ονομάστηκε Unity και ζητά και τη δική σας στήριξη. Πάνω από 150 μουσικά σχήματα της χώρας μας ενώθηκαν με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μόριας στη Λέσβο.

Η Unity αποτελείται από μουσικούς και συγκροτήματα, τα οποία κατάφεραν σε μια πολύτιμη κίνηση να συγκεντρώσουν 160 μουσικά κομμάτια από διάφορα μουσικά είδη, όπως ροκ, lternative, garage, stoner και hip hop. Η μουσική ενώνει παρά τα πολλά διαφορετικά είδη και αυτό φαίνεται από την ομάδα Unity και την άμεση και άριστη συνεργασία των διαφορετικών καλλιτεχνών.

Advertisment

Στη συλλογή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: 1000mods, 12ος Πίθηκος, Afformance, Bazooka, Chain Cult, Empty Frame, Godsleep, Honeybadger, Jack Heart & The Love Ghosts, Mani Deum, MC Yinka, Monovine, Mr. Highway Band, Nalyssa Green, Nightstalker, Planet of Zeus, Puta Volcano, Rotting Christ, Sigmataf, The Big Nose Attack, the Dark Rags, The Last Drive, The Noise Figures, Yovel, Βέβηλος, εισβολέας, Λεξ, Καταχνιά, Δημήτρης Μυστακίδης, Ταφ Λάθος, Τζαμάλ, Υπόγεια Ρεύματα.

Η συλλογή κομματιών που δημιουργήθηκε ονομάστηκε «Unity vol. 1» και πωλείται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ. Η πώληση είναι ηλεκτρονική και μπορείτε να τη βρείτε στην πλατφόρμα bandcamp. Τα έσοδα φυσικά θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά αγαθών και την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες. Επιπλέον, υπάρχει και δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς.

Παρακάτω, παρατίθεται η επίσημη ανακοίνωση της Unity: «Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την ημέρα που το “Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης” της Μόριας τυλίχθηκε στις φλόγες. 13000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές, χωρίς κατάλυμα. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική.

Advertisment

Είμαστε η UNITY. Μία ομάδα ατόμων, που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 160 τραγούδια από ισάρριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, pins, stickers και signed prints, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας.

Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία. Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

We stand in solidarity with refugees and immigrants.

We stand united».

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;
Φεστιβάλ Καννών | για «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» του Νίκου Κολιούκου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση