,

Μαγιό που επιπλέει βοηθά όσους θέλουν να ξεπεράσουν τον φόβο τους για το νερό

Ένα ειδικό μαγιό που επιπλέει και ονομάζεται Floater κάνει τον κόσμο να ξαναμπεί στο νερό μετά από χρόνια φοβίας. Παραδοσιακά, υπάρχουν ειδικές ζώνες οι

Μαγιό που επιπλέει βοηθά όσους θέλουν να ξεπεράσουν τον φόβο τους για το νερό

Ένα ειδικό μαγιό που επιπλέει και ονομάζεται Floater κάνει τον κόσμο να ξαναμπεί στο νερό μετά από χρόνια φοβίας. Παραδοσιακά, υπάρχουν ειδικές ζώνες οι οποίες επιπλέουν, αλλά είναι λίγο δύσκολες στη χρήση, καθώς πρέπει να κανείς να βρει το ειδικό σημείο σε σχέση με τη βαρύτητα, ώστε να μην γλιστρήσει ή αναποδογυρίσει. Από την άλλη, τα σωσίβια φτάνουν μέχρι το λαιμό και αποδεικνύονται άβολα.

Η Donna Mudge, κάτοικος της Santa Barbara, χρειαζόταν κάτι καινούριο για να κατακτήσει το φόβο της. Είχε φτάσει 50 ετών και ακόμα δεν είχε μάθει να κολυμπά. «Κάθε φορά που κολυμπούσα, φοβόμουν ότι θα βυθιστώ. Και όταν πανικοβαλλόμουν, πράγματι βυθιζόμουν», διηγείται.

Advertisment

Τα μαθήματα κολύμβησης από έναν ειδικό κατάφεραν λίγα. Μετά από έναν άσχημο συμβάν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους, η Mudge είπε «Πιάστηκε τόσο σφιχτά από την άκρη της πισίνας, που ο φίλος μου δεν μπορούσε να με σηκώσει».

Μαγιό που επιπλέει βοηθά όσους θέλουν να ξεπεράσουν τον φόβο τους για το νερό
Φωτογραφία: Donna Mudge

Από τότε, το μαγιό που επιπλέει από την εταιρία Airtime Waterime την έχει βοηθήσει στο να μη διστάζει τόσο να μπει στο νερό. Ένιωσε για πρώτη φορά ότι μπορούσε να μπει στο νερό χωρίς κάποιον να την παρακολουθεί.

Το ιδιαίτερο αυτό μαγιό εφευρέθηκε από τον surfer και επιχειρηματία Mark Okrusko. Ουσιαστικά διαθέτει ένα ειδικό τμήμα στο στήθος που βοηθά στο να επιπλέει και αρχικά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπορούν να απολαμβάνουν το νερό χωρίς κίνδυνο.

Advertisment

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, Ruth Wishengrand, αναφέρει ότι είναι πολλοί εκείνοι που τους γράφουν πως φορώντας το μαγιό, μπορούν πια να κινηθούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο νερό και αυτό ισχύει τόσο σε παιδιά, όσο και σε ηλικιωμένους, αλλά και σε ανθρώπους με φοβίες και κινητικά προβλήματα. Η εφεύρεση αυτή βοηθά επίσης τους αρχάριους δύτες, ειδικά όσους θέλουν να δοκιμάσουν χωρίς να έχουν κάνει ακόμα αρκετά μαθήματα, αλλά θέλουν να το κάνουν με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λίπος στο συκώτι: Ποιο είδος άσκησης και πόση ώρα χρειάζεται για να το μειώσετε
Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση