, ,

Νέα Υόρκη: Η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου μετατράπηκε σε μια πράσινη όαση που παρέχει ενέργεια σε σπίτια της περιοχής

Μετά το σφράγισμα και το κλείσιμο της μεγαλύτερης χωματερής παγκοσμίως, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και διάφοροι μη κυβερνητικοί οργανισμοί σχεδίασαν μια αργή, αλλά

Νέα Υόρκη: Η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου μετατράπηκε σε μια πράσινη όαση που παρέχει ενέργεια σε σπίτια της περιοχής

Μετά το σφράγισμα και το κλείσιμο της μεγαλύτερης χωματερής παγκοσμίως, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και διάφοροι μη κυβερνητικοί οργανισμοί σχεδίασαν μια αργή, αλλά ελπιδοφόρα μετατροπή δεκαετιών της περιοχής σε ένα μεγάλο πράσινο πάρκο.

Το να δημιουργήσουν έναν πράσινο χώρο τρεις φορές μεγαλύτερο από το Central Park, δεν ήταν μια καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο σχεδιασμός περιελάμβανε ακόμα και ζώα και σκληρή δουλειά εργατών ώστε τα θαμμένα απορρίμματα να χρησιμοποιηθούν σωστά ως λίπασμα για την εμφάνιση πρασίνου.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CBVpZwMh4o9/?utm_source=ig_embed

Η περιοχή ήταν χώρος σκουπιδιών από όλη τη Νέα Υόρκη και τρομοκρατούσε επί χρόνια τους κατοίκους του Staten Island με τη δυσωδία και το αποκρουστικό θέαμα του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που κατέληγαν εκεί.

Η επιθυμία των αρχών της πόλης να μετατραπεί σε πάρκο έδωσε μια ιδέα στους τοπικούς παράγοντες: διεξήγαγαν έναν διεθνή οργανισμού σχεδίου και πολλές εταιρίες συμμετείχαν σε αυτόν. Τελικά η κατασκευή δόθηκε στην εταιρία Field Operations.

Advertisment

Φορτηγά γεμάτα θρεπτικό χώμα εμφανίστηκαν από το New Jersey ώστε να καλυφθεί ο τεράστιος όγκος πλαστικού που συνυπήρχε με τα άλλα σκουπίδια. Στόχος ήταν να επισπεύσουν την βιοδάσπασή τους. Παράλληλα, οι αγωγοί εξαγωγής μεθανίου μετέφεραν τον καπνό υπογείως μέχρι τα σπίτια του Staten Island ώστε να τους παρέχουν ενέργεια για θέρμανση και οικιακή χρήση.

Στη συνέχεια, κατασκευάστηκαν μεγάλα κοιλώματα τα οποία συγκρατούσαν και απομάκρυναν γρήγορα το βρόχινο νερό μακριά από τους λόφους σκουπιδιών, και σταδιακά εμφανίστηκε ένα τοπικό πάρκο, γήπεδα για baseball και hanball, ακόμα και παιδικές χαρές.

Στον τεράστιο αυτό χώρο φυτεύτηκαν τοπικά είδη φυτών και όσο αυτά μεγαλώνουν προσφέρουν ένα φιλικό περιβάλλον για πουλιά που ταξιδεύουν από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το να μετατρέψει κανείς μια τεράστια χωματερή η οποία περιείχε 150 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών σε ένα τεράστιο πάρκο 8 εκατομμυρίων τ.μ. είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία.

Οι τοπικοί φορείς θα ανοίγουν το πάρκο σταδιακά, όσο η κάθε περιοχή θα είναι πια έτοιμη και ασφαλής για τους κατοίκους και αυτό θα συνεχίζεται επί μία περίπου δεκαετία.

https://www.instagram.com/p/CEcAOqdhRaA/?utm_source=ig_embed

Πηγή:

goodnewsnetwork.org/worlds-largest-garbage-dump-evolved-into-green-oasis

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Αρχαία Νεμέα: Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (βίντεο)
Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση