,

Βρετανία: Φοιτητής δημιουργεί πορτραίτα χρησιμοποιώντας μόνο τη γραφομηχανή του

Ο James Cook άρχισε να χρησιμοποιεί την γραφομηχανή για να δημιουργεί τέχνη ενώ ακόμα σπούδαζε αρχιτεκτονική. Ο 23χρονος Βρετανός δεν συμφωνεί καθόλου με το

Βρετανία: Φοιτητής δημιουργεί πορτραίτα χρησιμοποιώντας μόνο τη γραφομηχανή του

Ο James Cook άρχισε να χρησιμοποιεί την γραφομηχανή για να δημιουργεί τέχνη ενώ ακόμα σπούδαζε αρχιτεκτονική. Ο 23χρονος Βρετανός δεν συμφωνεί καθόλου με το ότι η γραφομηχανή είναι κάτι παρωχημένο και άχρηστο.

Μιλώντας στο BoredPanda, διηγείται ότι το ενδιαφέρον και η αγάπη του για τις γραφομηχανές ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια. Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο που διάβασε για κάποιον Πολ Σμιθ με σοβαρή εγκεφαλική παράλυση, ο οποίος επειδή ακριβώς δεν μπορούσε να κρατήσει μολύβι ή πινέλο, αποφάσισε να εξελίξει άλλες δεξιότητες κάνοντας χρήση της μηχανικής ακρίβειας μιας γραφομηχανής. Ο Σμιθ, στο πέρασμα 60 χρόνων, δημιούργησε με αυτό τον τρόπο έναν τεράστιο όγκο έργων.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CEHbimIJ5Uo/?utm_source=ig_embed

Ο Cook δήλωσε σχετικά με τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε: «Εμπνευσμένος από την ιστορία του, αποφάσισα να κάνω τη δουλειά του μέρος του θέματος για τις σπουδές μου τέχνης στο κολλέγιο». Τώρα ο ίδιος δημιουργεί έργα τέχνης από χιλιάδες χαρακτήρες που χτυπά με τις γραφομηχανές του.

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση, βρίσκει κανείς περίπου 30 γραφομηχανές, κάποιες από τις οποίες τις βρήκε εκείνος, κάποιες άλλες του δόθηκαν. Όσο για το εκπληκτικό αποτέλεσμα που φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο ίδιο αναφέρει ότι κάθε έργο του απαιτεί από εννιά έως 30 ώρες αναλόγως του μεγέθους, της κλίμακας και της πολυπλοκότητάς του.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CErY7VRMn75/?utm_source=ig_embed

Βεβαίως, τον περιορίζει το ότι πρέπει να χρησιμοποιεί το στάνταρ χαρτί A4 που είναι το σύνηθες που μπορεί να πάρει μια γραφομηχανή, αν και προσφάτως παραγγελία από πελάτισσα τον οδήγησε να ολοκληρώσει το πιο μεγάλο σε μέγεθος έργο του έως σήμερα (914 εκατοστά επί 1,2 μέτρα, τρία ρολά χαρτί πάνω στα οποία υπάρχουν περισσότερα από 100.000 «σημάδια»), ένα πραγματικά εκπληκτικό επίτευγμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξομολογείται ότι ανέκαθεν ονειρευόταν να γίνει αρχιτέκτονας, άρα «νομίζω ότι προτιμώ να ζωγραφίζω κτήρια με τη γραφομηχανή μου αντί πορτρέτα». Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε έκθεση έργων του στην πόλη Thaxted, στο Έσεξ της Αγγλίας.

https://www.instagram.com/p/CFJhteeMLGN/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CD0p3FbJMgQ/?utm_source=ig_embed

Πηγές:

bbc.com

instagram/jamescookartwork

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πλανητάριο | Το τελευταίο αδημοσίευτο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνοδεύει την παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη»
Το Μυστικό της Αρμονίας | Η μουσική ως συμπαντικός κώδικας
Άρχισε να ζωγραφίζει στα 80 της. Στα 100 της εκδίδει την πρώτης συλλογή!
Ιταλία: Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ | «Θυμίζει τη Μαρία Μαγδαληνή»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση