Ο δυτικός πολιτισμός και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες παλεύουν ακόμα να διασφαλίσουν την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, παρά το γεγονός ότι σε λίγο θα μπούμε στο 2021. Η εργασία είναι ένας από τους βασικότερους τομείς της κοινωνίας, στον οποίο υπάρχει ακόμα αυτή η ανισότητα και αναπαράγεται.

Πρόσφατα, η «διαΝεόσις» δημοσίευσε τα αποτελέσματα μελέτης που δείχνουν ότι ακόμα και σήμερα το 56% των Ελλήνων θεωρεί ότι πράγματι στις γυναίκες δεν δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης με τους άνδρες. Με αφορμή αυτό, λοιπόν, και με βασικό στόχο την καταπολέμηση αυτής της ανισότητας, το πρόγραμμα «Women4IT» έρχεται και στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται ήδη σε άλλες 8 χώρες. Το πρόγραμμα θα παράσχει ψηφιακή τεχνογνωσία και τεχνολογικές δεξιότητες σε 100 νέες γυναίκες, ηλικίας 18-29 ετών, σε 70 από τις οποίες θα εξασφαλίσει και το εισιτήριο στην αγορά εργασίας.

Women4IT: Δωρεάν εκπαίδευση σε ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες σε γυναίκες 18-29 ετών

Η εκπαίδευση για όλες τις γυναίκες θα είναι δωρεάν και στους ακόλουθους τομείς: Διαχείριση έργων (project coordinator), Ασφάλεια δεδομένων (data protection specialist), Κατασκευή ιστοσελίδων (web developer), Γραφιστική (graphic designer), Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (digital media specialist).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και με σύνθημα το «Μαθαίνουμε ψηφιακά – Εντασσόμαστε ενεργά», θα επιχειρήσει να συνεισφέρει στην συμπερίληψη των γυναικών στην ψηφιακή κοινότητα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το το EEA Grants και το Norway Grants Fund for Youth Employment.

Για εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε το: digitaljobs.women4it.eu/el. Για επιπλέον πληροφορίες, επισκεφθείτε το women4it.greece@crethidev.gr.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε