, ,

Women4IT: Δωρεάν εκπαίδευση σε ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες για γυναίκες 18-29 ετών

Ο δυτικός πολιτισμός και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες παλεύουν ακόμα να διασφαλίσουν την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, παρά το γεγονός ότι σε λίγο θα

Women4IT: Δωρεάν εκπαίδευση σε ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες σε γυναίκες 18-29 ετών

Ο δυτικός πολιτισμός και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες παλεύουν ακόμα να διασφαλίσουν την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, παρά το γεγονός ότι σε λίγο θα μπούμε στο 2021. Η εργασία είναι ένας από τους βασικότερους τομείς της κοινωνίας, στον οποίο υπάρχει ακόμα αυτή η ανισότητα και αναπαράγεται.

Πρόσφατα, η «διαΝεόσις» δημοσίευσε τα αποτελέσματα μελέτης που δείχνουν ότι ακόμα και σήμερα το 56% των Ελλήνων θεωρεί ότι πράγματι στις γυναίκες δεν δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης με τους άνδρες. Με αφορμή αυτό, λοιπόν, και με βασικό στόχο την καταπολέμηση αυτής της ανισότητας, το πρόγραμμα «Women4IT» έρχεται και στη χώρα μας.

Advertisment

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται ήδη σε άλλες 8 χώρες. Το πρόγραμμα θα παράσχει ψηφιακή τεχνογνωσία και τεχνολογικές δεξιότητες σε 100 νέες γυναίκες, ηλικίας 18-29 ετών, σε 70 από τις οποίες θα εξασφαλίσει και το εισιτήριο στην αγορά εργασίας.

Women4IT: Δωρεάν εκπαίδευση σε ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες σε γυναίκες 18-29 ετών

Η εκπαίδευση για όλες τις γυναίκες θα είναι δωρεάν και στους ακόλουθους τομείς: Διαχείριση έργων (project coordinator), Ασφάλεια δεδομένων (data protection specialist), Κατασκευή ιστοσελίδων (web developer), Γραφιστική (graphic designer), Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (digital media specialist).

Advertisment

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και με σύνθημα το «Μαθαίνουμε ψηφιακά – Εντασσόμαστε ενεργά», θα επιχειρήσει να συνεισφέρει στην συμπερίληψη των γυναικών στην ψηφιακή κοινότητα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το το EEA Grants και το Norway Grants Fund for Youth Employment.

Για εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε το: digitaljobs.women4it.eu/el. Για επιπλέον πληροφορίες, επισκεφθείτε το women4it.greece@crethidev.gr.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση