, ,

Η Barbie και η Nikki μιλούν στα παιδιά για τον ρατσισμό σε ένα viral βίντεο

Σε ένα απρόσμενο, αλλά και απολύτως απαραίτητο βίντεο η διάσημη Barbie συζητά με την κολλητή της φίλη, τη Nikki για το φαινόμενο του ρατσισμού,

Η Barbie και η Nikki μιλούν στα παιδιά για τον ρατσισμό σε ένα viral βίντεο

Σε ένα απρόσμενο, αλλά και απολύτως απαραίτητο βίντεο η διάσημη Barbie συζητά με την κολλητή της φίλη, τη Nikki για το φαινόμενο του ρατσισμού, αλλά επίσης εξηγούν τι εστί λευκό προνόμιο. Το βίντεο έχει αναρτηθεί στη γνωστή πλατφόρμα Youtube και τις τελευταίες μέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου και όχι αδίκως.

Σε αυτό, τα παιδιά μπορούν να ακούσουν ένα μήνυμα ύψιστης σημασίας κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, φαινόμενα που ακόμα μαστίζουν όλες τις κοινωνίες, αλλά τον τελευταίο καιρό ιδιαιτέρως την Αμερική.

Advertisment

Και εδώ υπενθυμίζουν τι εστί λευκό προνόμιο: Πρόκειται για το σύνολο των παροχών και των διευκολύνσεων που όλοι οι λευκοί άνθρωποι αποκτούν μόνο με τη γέννησή τους σε μια φυλετικά δομημένη κοινωνία. Κι αυτό φυσικά επειδή βρίσκονται στην κορυφή της φυλετικής ιεραρχίας. Αυτό συνεπάγεται έναν τρομακτικό ρατσισμό απέναντι σε ανθρώπους με σκούρο ή μαύρο χρώμα επιδερμίδας.

Τα λευκά προνόμια είναι κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά. Κάτω από το βίντεο περιγράφεται η σημασία δημιουργίας αυτού του βίντεο: «Είναι σημαντικό να κάνουμε συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του ρατσισμού, γι ‘αυτό κάλεσα τον καλή μου φίλη Nikki να συμμετάσχει στο vlog μου και να μοιραστεί τις εμπειρίες της σχετικά με το πότε ένιωσε ότι την αντιμετωπίζουν άσχημα.

Είμαι ευγνώμων για την ειλικρίνεια, αλλά και για τη φιλία της. Για να είστε καλοί φίλοι, είναι σημαντικό να ακούτε και να παρατηρείτε πότε συμβαίνουν άσχημα πράγματα σε άλλους ανθρώπους και να παρεμβαίνετε. Ελπίζω ότι μετά από όσα θα ακούσετε στο βίντεο, θα συνεχίσετε τη μάχη απέναντι στον ρατσισμό».

Advertisment

Η Nikki αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ο κόσμος πιστεύει ότι η ζωή μου είναι μια χαρά. Η αλήθεια όμως είναι ότι εγώ όπως και τόσοι άλλοι μαύροι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το ρατσισμό. Είναι τρομακτικό και με στενοχωρεί αυτό…

Η Barbie και εγώ πουλούσαμε αυτοκόλλητα στην παραλία. Χωριστήκαμε και προσπαθούσαμε να πουλήσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Η ασφάλεια της παραλίας με σταμάτησε τρεις φορές. Ο υπεύθυνος πίστευε ότι έκανα κάτι κακό, παρά το γεγονός ότι και εσύ έκανες το ίδιο». Το μήνυμα της φίλης της, της Barbie προς τα παιδιά είναι ξεκάθαρο: «Δεν πρέπει να είμαστε απαθείς και αμέτοχοι».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)
3 μυστικά για να ξεχωρίζεις με τη φωνή σου (1)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση