,

Έλληνας αστροφυσικός της διασποράς έλαβε σημαντική διάκριση από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση

Ο Ιωάννης Λιοδάκης, είναι Έλληνας αστροφυσικός της διασποράς και συγκεκριμένα μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Φινλανδικό Κέντρο Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Τούρκου. Ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο

Έλληνας αστροφυσικός της διασποράς έλαβε σημαντική διάκριση από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση

Ο Ιωάννης Λιοδάκης, είναι Έλληνας αστροφυσικός της διασποράς και συγκεκριμένα μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Φινλανδικό Κέντρο Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Τούρκου. Ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου έκανε σπουδές στη Φυσική και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Στη συνέχεια, διεξήγαγε σημαντική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια και τώρα βρίσκεται στη Φινλανδία.

Ο κος Λιοδάκης επιλέχθηκε από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας, για να την σημαντική υποτροφία Gruber. Πρόκειται για υποτροφία υψηλού κύρους, η οποία χρηματοδοτείται ετησίως (με χρονιά έναρξης το 2011) από το Ίδρυμα Gruber του Πανεπιστημίου του Γέηλ των ΗΠΑ. Η υποτροφία συνοδεύεται από το αξιοσημείωτο ποσό των 25.000 ευρώ και βασικό στόχο έχει την υποστήριξη ερευνών που διεξάγονται από νέους και πολλά υποσχόμενους επιστήμονες στο πεδίο της αστροφυσικής.

Advertisment

Φέτος, το Ίδρυμα Gruber θα δώσει τρεις και όχι δύο υποτροφίες, όπως συνηθιζόταν. Η μία εξ αυτών δόθηκε στον κ. Λιοδάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, ο Ιωάννης Λιοδάκης πρόσφατα άρχισε να ερευνά τις εκπομπές των μπλέιζαρς (blazars), μιας κατηγορίας ενεργών γαλαξιακών πυρήνων που φιλοξενούν στο κέντρο τους τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες στο σύμπαν και παράγουν εκπομπές ακτινοβολίας υψηλών ενεργειών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ««αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή μου ως ενός από τους υποτρόφους του Ιδρύματος Gruber. Αποτελεί απίστευτη ανταμοιβή να βλέπω το έργο μου να αναγνωρίζεται από την κοινότητα».

Πηγή:

Advertisment

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3
Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση