, ,

Ο πατέρας είναι η πρώτη αγάπη της κόρης!

Ο πατέρας είναι η πρώτη αγάπη της κόρης, ο ήρωας των παιδικών της χρόνων. Εκείνος ο ιππότης με το σπαθί που στέκεται καμαρωτός πάνω

Ο πατέρας είναι η πρώτη αγάπη της κόρης!

Ο πατέρας είναι η πρώτη αγάπη της κόρης, ο ήρωας των παιδικών της χρόνων. Εκείνος ο ιππότης με το σπαθί που στέκεται καμαρωτός πάνω άσπρο άλογο φορώντας την πανοπλία του έτοιμος να την σώσει από οποιοδήποτε θελήσει να την βλάψει.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σχέση αυτή και πόσο επηρεάζει την κόρη όταν έρθει η στιγμή να διαλέξει τον άντρα που θα περάσει μαζί του το υπόλοιπο της ζωή της;

Advertisment

Η κόρη θαυμάζει τον πατέρα της και βλέπει στα δικά του μάτια τον ιδανικό σύντροφο. Με τον τρόπο αυτό ο πατέρας εν αγνοία του επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την επιλογή του συντρόφου της.

Η κόρη βλέποντας τον πώς συμπεριφέρεται στην μητέρα της ή ακόμη πώς ο ίδιος αντιμετωπίζει τις γυναίκες γενικότερα, αποκτά μια αντίληψη για το τι να προσδοκά και τι να περιμένει από τον μέλλοντα σύντροφό της. Όταν ένας πατέρας μειώνει την κόρη του, την θεωρεί αδύναμη και δεν την επιβραβεύει ποτέ, μπορεί να της δημιουργήσει αισθήματα ανεπάρκειας, αδυναμίας και τάσεις υποταγής στο αντρικό φύλλο. Αντίθετα ένας πατέρας που σέβεται την κόρη του, της δίνει απλόχερα αγάπη και την επιβραβεύει, τονώνει την αυτοπεποίθησή της και συμβάλει θετικά για να χτιστεί μια υγιής αυτοεκτίμησή η οποία θα την οδηγήσει στην σωστή επιλογή συντρόφου διότι στο υποσυνείδητό της θα της έχει περάσει ότι αξίζει πολλά.

Ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ δύσκολος, δεν διδάσκεται, δεν παρέχεται με οδηγίες χρήσεως. Μπαμπάδες προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε στις κόρες σας όπως θέλετε να της συμπεριφέρεται ο μελλοντικός της σύζυγος. Αυτό είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε γιατί θα καλλιεργήσετε την αυτοεκτίμηση τους και έτσι οι ίδιες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν μελλοντικά να τους φερθεί λιγότερο από αυτό που αξίζουν.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι
«Πόσο καλά με ξέρεις;» | Το παιχνίδι ερωτήσεων που θα κάνει καλό στη σχέση σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση