,

ΗΠΑ: Έφηβος έγινε ο νεότερος άνθρωπος που πετυχαίνει πυρηνική σύντηξη στο δωμάτιό του

Ο Τζάκσον Όσβαλντ λίγο πριν κλείσει τα 13 του χρόνια κατάφερε να ενώσει δύο πυρήνες υδρογόνου, καταφέρνοντας μια πυρηνική σύντηξη. Αλλά το εκπληκτικό της

ΗΠΑ: Έφηβος γίνεται ο νεότερος άνθρωπος που πετυχαίνει πυρηνική σύντηξη στο δωμάτιό του

Ο Τζάκσον Όσβαλντ λίγο πριν κλείσει τα 13 του χρόνια κατάφερε να ενώσει δύο πυρήνες υδρογόνου, καταφέρνοντας μια πυρηνική σύντηξη. Αλλά το εκπληκτικό της είδησης δεν τελειώνει εδώ: ο έφηβος μαθητής το έκανε χρησιμοποιώντας έναν φούρνο που είχε χτίσει στο παιδικό του δωμάτιο στο Μέμφις του Τένεσι.

Το επίτευγμά του έγινε γρήγορα viral. Ο Τζάκσον έγινε επίσημα το νεότερο άτομο στον κόσμο που πέτυχε πυρηνική σύντηξη. Και αυτό αποτελεί ένα επιστημονικά επιβεβαιωμένο γεγονός, καθώς το επιβεβαιώνουν το Fusor.net, το Open Source Fusor Research Consortium και ο ερευνητής σύντηξης Richard Hull, ο οποίος διατηρεί μια λίστα ερασιτεχνών επιστημόνων που έχουν επιτύχει τη σύντηξη στο σπίτι.

Advertisment

Ο έφηβος ερασιτέχνης επιστήμονας ενθουσιάστηκε με την ιδέα της πυρηνικής σύντηξης πριν από έναν χρόνο, όταν έκανε σχετική έρευνα στο ίντερνετ. Εμπνεύστηκε όταν διάβασε για τον Taylor Wilson, έναν αυτοδίδακτο πυρηνικό φυσικό, ο οποίος πέτυχε επίσης πυρηνική σύντηξη σε νεαρή ηλικία.

Ο ίδιος έφτιαξε τον δικό του φούρνο χωρίς να λάβει οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια σε κανένα στάδιο, ούτε για τον σχεδιασμό, ούτε για την παραγωγή του. Το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά και οι φίλοι του δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πλήρως γιατί έκανε ό,τι έκανε.

Ωστόσο, αυτό δεν τον πτόησε. Ο Τζάκσον συνέχισε την προσπάθειά του και απέδειξε σε όλους ότι το σχέδιο του μπορούσε να πετύχει. Μετά από πολύ μελέτη (από το σπίτι λόγω του κορονοϊού), τα κατάφερε. Τώρα αυτό το απίστευτο κατόρθωμα τον έκανε να είναι ένα από τα αστέρια της φετινής έκδοσης Guinness World Records 2021.

Advertisment

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Κεντρική φωτογραφία: GUINNESSWORLDRECORDS.COM

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Καθολικό: Το παλαιότερο αλλά άγνωστο μοναστήρι της Κρήτης μέσα στο απόκρημνο φαράγγι (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση