Πρακτικά tips για να προστατευτείτε από τον Covid-19 τον Χειμώνα

Η πανδημία του κορονοϊού δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο εύκολα και ο Χειμώνας που έρχεται θέλει μεγάλη προσοχή. Ο Χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών

Πρακτικά tips για να προστατευτείτε από τον Covid-19 τον Χειμώνα

Η πανδημία του κορονοϊού δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο εύκολα και ο Χειμώνας που έρχεται θέλει μεγάλη προσοχή.

Ο Χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και καταφτάνει με βήμα ταχύ φέρνοντας μαζί τους – ως συνήθως – γρίπες και αρρώστιες. Ο φετινός Χειμώνας ωστόσο θα είναι διαφορετικός αισθητά, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η πανδημία του κορονοϊού (Covid-19) έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα μπροστά στην οποία κανένας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος.

Advertisment

Οι κίνδυνοι που καραδοκούν για όλους αυτό τον Χειμώνα είναι πολλαπλάσιοι και ορατοί ήδη, ωστόσο υπάρχουν πρακτικά tips και χρήσιμες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας τόσο απέναντι στον κορονοϊό όσο και σε κάθε άλλη γρίπη ή εποχική ασθένεια.

1. Σωστή διατροφή

Η σωστή και υγιεινή διατροφή είναι το πρώτο όπλο στο οποίο πρέπει να στραφούμε αυτό τον Χειμώνα στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και στραφείτε σε πιο υγιεινές επιλογές καθώς ο Χειμώνας και το κρύο που τον συνοδεύει απαιτεί την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν το σώμα μας να παραμένει ζεστό και να διατηρεί την ενέργεια του. Επιλέξετε δημητριακά ολικής αλέσεως, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και σε ανόργανα θρεπτικά συστατικά, όπως ψευδάργυρο και μαγνήσιο και μεριμνήστε ώστε να καταναλώνετε καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες φρούτα και λαχανικά.

Η υγιεινή διατροφή δεν είναι απαραίτητα και… πολυδάπανη. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς ανάμεσα στις ΑΒ προσφορές, στις ειδικές εκπτώσεις του Μασούτη και των Lidl ή αναζητώντας τυχόν προσφορές σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή καταστημάτων με τρόφιμα και λαχανικά στη γειτονιά σας, μπορείτε σίγουρα να βρείτε υγιεινές τροφές σε χαμηλές τιμές, τις οποίες μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Advertisment

Πρακτικά tips για να προστατευτείτε από τον Covid-19 τον Χειμώνα
Anna Pelzer – Unsplash

2. Γυμναστείτε συχνά

Οι ειδικοί συνιστούν την καθημερινή άσκηση όχι μόνο για τη διατήρηση του σωματικού βάρους (ή την απώλεια αυτού) αλλά και για τη βελτίωση της υγείας ενός οργανισμού. Μέσω της συχνής γυμναστικής θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να θωρακιστεί απέναντι σε ιώσεις, καθώς η άσκηση συμβάλει και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δεν χρειάζεται να στραφείτε σε κάποια εντατική γυμναστική, απλώς να αφιερώσετε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα (20-30 λεπτά) για άθληση, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ή χρήση οργάνων γυμναστικής.

Η συχνή γυμναστική σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή αποτελούν δύο πανίσχυρα όπλα που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ασπίδα προστασίας απέναντι στις γρίπες και τις χειμερινές ιώσεις της εποχής. Παράλληλα, μέσω της γυμναστικής επιτυγχάνεται και η ομαλή κυκλοφορία του αίματος που συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία των ζωτικών οργάνων του οργανισμού μας καθώς και στην καλή κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας.3. Κοιμηθείτε καλά

3. Κοιμηθείτε καλά

Κάθε ενήλικας χρειάζεται κατά μέσο όρο 7 με 8 ώρες ύπνου καθημερινά. Ο ύπνος, όπως έχουν αποδείξει σχετικές έρευνες, είναι πάρα πολύ σημαντικός για κάθε άνθρωπο καθώς εκτός των άλλων βοηθάει τη σύνδεση του εγκεφάλου με το σώμα ενώ η έλλειψη του απαραίτητου ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, το οποίο – υπό ορισμένες συνθήκες – έχει ως συνέπεια την εκδήλωση καρδιακών παθήσεων ή προβλημάτων στην πέψη.

Η επαρκής ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό και η περίοδος του Χειμώνα, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν έξω, ενδείκνυται για πολύωρους ύπνους και ξεκούραση. Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να μείνει υγιής είναι το να μην του στερείτε τον ύπνο και να βρίσκεται χρόνο μέσα στην ημέρα για ξεκούραση και ανάπαυση, που θα συμπληρώνει τον βραδινό σας ύπνο.

Πρακτικά tips για να προστατευτείτε από τον Covid-19 τον Χειμώνα
Claudio_Scott – Pixabay

Για να θωρακίσει κανείς τον οργανισμό του την περίοδο της πανδημίας και να βοηθήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα να παραμείνει ισχυρό δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνει κάτι δύσκολο. Η υγιεινή και σωστή διατροφή, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η συχνή και εντατική άθληση και ένας καλός ύπνος είναι τρία απλά πράγματα στα οποία μπορείτε να επενδύσετε φέτος τον Χειμώνα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας και φυσικά να παραμείνετε υγιείς και ασφαλείς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους
Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση