,

Πώς να βγάλουμε τον σκύλο βόλτα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μήπως βγάζουμε τον σκύλο μας βόλτα με τον λάθος τρόπο; Οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να περνούν περισσότερο χρόνο έξω με τους καλύτερούς τους φίλους, σύμφωνα

Πώς να βγάλουμε τον σκύλο βόλτα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μήπως βγάζουμε τον σκύλο μας βόλτα με τον λάθος τρόπο; Οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να περνούν περισσότερο χρόνο έξω με τους καλύτερούς τους φίλους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του PETA

Η Ingrid Newkirk, πρόεδρος της οργάνωσης PETA, των Ανθρώπων για την ηθική μεταχείριση των ζώων, αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την δραστηριότητα αυτή, που πολλές φορές γίνεται με λάθος τρόπο από τους ιδιοκτήτες σκύλων.

Advertisment

Για αρχή, η Newkirk πιστεύει ότι οι σκύλοι χρειάζεται να φορούν τον σωστό εξοπλισμό ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους. «Είναι ένας κόσμος που κυριαρχείται από ανθρώπους. Πρέπει να τους προσέξουμε», απάντησε όταν ερωτήθηκε για το αν οι σκύλοι πρέπει να είναι δεμένοι. «Είναι καλύτερo να χρησιμοποιούμε ειδικά σαμαράκια».

«Τα κολάρα προκαλούν πολλά προβλήματα», συνέχισε προσθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν τους λεγόμενους πνίχτες. Η Newkirk τόνισε τη σημασία του να μη βιαζόμαστε και να μην τραβάμε συνεχώς τον σκύλο, όταν είμαστε έξω. «Αφήστε το να μυρίσει», ανέφερε. «Είναι ο δικός τους τρόπος να διαβάζουν τις ειδήσεις, είναι το ίντερνέτ τους. Μην τα τραβάτε με το ζόρι συνεχώς». Οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να βρουν λίγο χρόνο ώστε να επιτρέπουν στην συντροφιά τους να εξερευνήσει τον κόσμο με ασφαλή τρόπο.

«Είναι η δική τους βόλτα άλλωστε», σχολίασε η Newkirk. Πρόκειται για μια ειδική περίσταση για έναν σκύλο, να είναι έξω, να μυρίζει και να βλέπει. Δεν θέλουν να μένουν συνεχώς σε ένα δωμάτιο όλη τη μέρα με τα πόδια σταυρωμένα, ελπίζοντας να βγουν έξω. Είναι κάτι περισσότερο από ένα διάλειμμα για τουαλέτα. Είναι μια εκδρομή».

Advertisment

Επίσης ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες να υιοθετήσουν κι άλλο κουτάβι, αν μπορούν, ώστε να υπάρχει συντροφιά για όλες εκείνες τις ώρες που εκείνοι λείπουν. Υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα εκεί έξω που ζητούν απεγνωσμένα ένα καταφύγιο και μια ζεστή αγκαλιά. Οι σκύλοι χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης την ημέρα. Όσο για τα κουτάβια, συστήνεται μια αναλογία 5 λεπτών άσκησης ανά μήνα ηλικίας.

Πηγή: www.msn.com/en-us/lifestyle/pets-animals/you-may-be-walking-your-dog-incorrectly-says-peta-president-its-more-than-a-bathroom-break/ar-BBZqtSI?

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση