, , , ,

ΗΠΑ: Άστεγος έσωσε όλα τα ζώα ενός φλεγόμενου κτηρίου με κίνδυνο της ζωής του

Στις 18 Δεκέμβρη, ο Keith Walker έκανε πρόωρα το Χριστουγεννιάτικο θαύμα του στις ΗΠΑ και τώρα η ιστορία του κάνει το γύρο του διαδικτύου.

ΗΠΑ: Άστεγος έσωσε όλα τα ζώα ενός φλεγόμενου κτηρίου με κίνδυνο της ζωής του

Στις 18 Δεκέμβρη, ο Keith Walker έκανε πρόωρα το Χριστουγεννιάτικο θαύμα του στις ΗΠΑ και τώρα η ιστορία του κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο 53χρονος άστεγος άνδρας ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει δεκάδες γάτες και σκύλους που ήταν παγιδευμένα σε ένα καταφύγιο ζώων στην Ατλάντα που είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Ο Keith Walker δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και μπήκε στο καταφύγιο W-Underdogs αφήνοντας τους πάντες γύρω του άναυδους. «Ήμουν πολύ νευρικός, δεν θα πω ψέματα. Φοβόμουν πραγματικά να μπω εκεί μέσα με όλο τον καπνό. Αλλά ο Θεός με τοποθέτησε σε εκείνο το σημείο εκείνη τη στιγμή για να σώσω εκείνα τα ζώα», δήλωσε στο CNN.

Advertisment

Συνεχίζει λέγοντας: «Αν αγαπάς έναν σκύλο, μπορείς να τους αγαπήσεις όλους στον κόσμο. Ο σκύλος μου είναι ο καλύτερός μου φίλος και δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτόν, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να σώσω όλους εκείνους τους σκύλους».

Αν και το καταφύγιο δεν καταστράφηκε ολοσχερώς, η φωτιά το άφησε ακατάλληλο προς χρήση, σύμφωνα με την ιδρύτρια του W-Underdogs, την Gracie Hamlin. Ευτυχώς για εκείνους, ο οργανισμός ήταν σχεδόν έτοιμος να μετακομίσει σε νέες εγκαταστάσεις στην Ατλάντα, όπου τώρα βρίσκονται και τα ζώα.

Η Hamlin δήλωσε για τον 53χρονο άνδρα στο CNN: «Είναι ο φύλακας άγγελός μου. Ακόμα και οι πυροσβέστες δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν για τους σκύλους. Φώναξαν τις φιλοζωικές, αλλά ο Keith ήταν ήδη μέσα στο κτήριο βγάζοντας έξω τις γάτες και τους σκύλους μέχρι που όλα ήταν ασφαλή».

Advertisment

Η Hamlin γνώριζε τον Walker εδώ και χρόνια, ο 53χρονος άνδρας είναι άστεγος από τα 13 του. Η ιδρύτρια επιτρέπει στον άνδρα να αφήνει τον σκύλο του εκεί, ένα γλυκύτατο pitbull ονόματι Bravo στο καταφύγιο κάθε βράδυ. Ο Walker εκείνη τη μέρα πήγαινε να πάρει τον Bravo και να τον πάει μια βόλτα, όταν είδε τη φωτιά.

Κατάφερε να σώσει όλα τα ζώα – 6 σκύλους και 10 γάτες. «Δεν έχω λόγια για το πόσο πολύτιμος στάθηκε στη διάσωση των ζώων. Μού είναι ακόμα απίστευτο, επειδή έχω υπάρξει κοντά σε πυρκαγιά και γνωρίζω πόσο γρήγορα μπορεί να επεκταθεί. Είναι ο ήρωάς μου».

Πηγή:

edition.cnn.com/2020/12/27/us/homeless-man-animal-shelter-fire-trnd/index.html

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση