, ,

Αυστραλία: 17χρονος δεν μπορούσε να βρει εργασία λόγω αυτισμού και έτσι έφτιαξε δική του εταιρεία!

O 17χρονος Clay Lewis αναζητούσε ημιαπασχόληση μετά το σχολείο για να βγάζει το χαρτζιλίκι του στην περιοχή Wynnum Manly στην Αυστραλία. Προσπαθούσε για σχεδόν

Αυστραλία: 17χρονος δεν μπορούσε να βρει εργασία λόγω αυτισμού και έτσι έφτιαξε δική του εταιρεία

O 17χρονος Clay Lewis αναζητούσε ημιαπασχόληση μετά το σχολείο για να βγάζει το χαρτζιλίκι του στην περιοχή Wynnum Manly στην Αυστραλία. Προσπαθούσε για σχεδόν δύο χρόνια χωρίς επιτυχία. Δυστυχώς, σχεδόν όλοι έβλεπαν τον αυτισμό του έφηβου αγοριού ως μια «αναπηρία» και όχι ως μία ικανότητα. Οι γονείς του Clay, η Fiona και ο Warren, έμαθαν στον γιο τους ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί σε ό,τι θελήσει να κάνει, επειδή και ο ίδιος σπάνια αποτύγχανε σε ό,τι κι αν καταπιανόταν.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μοίρασε 13 βιογραφικά, αλλά όλα πήραν αρνητική απάντηση. Η μητέρα του γνώριζε τι μπορούσε να κάνει ο γιος της και πότε χρειαζόταν στήριξη. Με αυτό κατά νου, η οικογένεια συναντήθηκε με την Fiona Moore, μία σύμβουλο που τους βοήθησε να σκεφτούν διάφορες πιθανές λύσεις κάπως έτσι γεννήθηκε το Clay’s Bin Cleaning.

Advertisment

Φωτογραφία: Facebook/clayisachamp

Έτσι, ο Clay καθαρίζει σκουπιδοτενεκέδες της γειτονιάς με αντάλλαγμα 10 δολάρια για τον καθένα. Έχει μάλιστα και προσφορά 15 δολάρια για 2 σκουπιδοτενεκέδες. Το αγαπημένο μέρος της εργασίας του είναι ότι ανταμείβεται με χαρτζιλίκι όπως και τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Η μητέρα του εξηγεί: «Σε όλα, εγώ και ο σύζυγός μου, παρέχουμε μεγάλη στήριξη. Οι γονείς μου επίσης είναι επίσης υποστηρικτικοί, το ίδιο και η μικρή αδερφή του Clay, η Ally. Έχουμε μάλιστα συναντήσει πολλούς καλοπροαίρετους ανθρώπους όπως τη Michelle McGarvey (που έστησε την ιστοσελίδα του Clay). Ο γιος μου επίσης θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες καθαρισμού των σκουπιδοτενεκέδων σε τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς και σε φίλους που έχουν στηρίξει την οικογένεια. Είμαστε δίπλα του για ό,τι χρειαστεί».

Φωτογραφία: Facebook/clayisachamp

Πηγή:

Advertisment

brightvibes.com/2100/en/when-no-one-would-hire-him-this-young-man-with-autism-started-a-business-and-hired-himself

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση