, , ,

Ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Κερατσίνι προσφέρει δωρεάν γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη και δίνει μάθημα ανθρωπιάς

Ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης είναι 36 ετών, πατέρας δύο μικρών παιδιών και ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι. Πριν την πανδημία, αυτό το μέρος

Ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Κερατσίνι προσφέρει δωρεάν γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη και δίνει μάθημα ανθρωπιάς

Ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης είναι 36 ετών, πατέρας δύο μικρών παιδιών και ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι. Πριν την πανδημία, αυτό το μέρος ήταν συνήθως γεμάτο. Τώρα που η χώρα μας, αλλά και όλος κόσμος, βάλλεται από τον ιό, το κατάστημά του παραμένει κλειστό, αλλά ο ίδιος δεν έχει μένει καθόλου άπραγος και μας δίνει γερά μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Τους τελευταίους μήνες, η ταβέρνα του αποτελεί καταφύγιο ζεστασιάς και γεύσης για όσους το έχουν ανάγκη. Ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση στο facebook, από την πρώτη κιόλας καραντίνα, λέγοντας πως προσφέρει δωρεάν γεύματα σε όσους το έχουν ανάγκη. Όπως δηλώνει στο in.gr δεν πίστευε πόσος κόσμος είχε τελικά ανάγκη αυτή του κίνηση, αλλά το αντιλήφθηκε όταν είδε να φτάνουν έξω από την ταβέρνα 80 άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια πολλαπλασιάστηκαν.

Advertisment

Αυτή η ιδέα όμως δεν είναι κάτι νέο για εκείνον. Αποτελεί φιλοσοφία για τον 36χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος ανέκαθεν μοίραζε το φαγητό που περίσσευε στα ταψιά και τις κατσαρόλες του καταστήματος του σε συμπολίτες του που το είχαν ανάγκη. Μάλιστα, κατέβαινε ο ίδιος στο κέντρο της πόλης και το προσέφερε σε κατοίκους.

Ο κος Καρκανοραχάκης δηλώνει περισσότερο μάγειρας παρά επιχειρηματίας. Έχει βαθιά αγάπη για τη μαγειρική και συγκεκριμένα δήλωσε σε συνέντευξη της Γεωργίας Δρακάκη σχετικά με τη δράση του: «Ο λόγος που το πρωτοξεκίνησα ήταν τα κλειστά συσσίτια της εκκλησίας, λόγω της κατάστασης. Κι αφού είχα τόσα κιλά φαγητό, τι να το έκανα; Ένα πράγμα ξέρω: να μαγειρεύω. Οπότε, έβαλα μπρος. Είχα την στήριξη λίγων και καλών, βλέπαμε ότι όλο αυτό ήταν απαραίτητο για αρκετούς ανθρώπους. Έρχονταν και από άλλες γειτονιές… έπαιρναν το λεωφορείο για ένα πιάτο φαγητό. Ειδικά μετά το ρεπορτάζ που έκανε μια πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση, άρχισε να γίνεται χαμός».

Ο 36χρονος Χανιώτης αγοράζει με δικά του έξοδα τις πρώτες ύλες για το φαγητό που μαγειρεύει καθημερινά. Τον τελευταίο καιρό, άρχισε ο κόσμος να συνδράμει κι αυτός με σακούλες γεμάτες πρώτες, όπως λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά και σάλτσες ντομάτας. «Βλέπω ότι είναι ο απλός κόσμος που συνδράμει, οι φτωχοί άνθρωποι που, από το υστέρημά τους, αγοράζουν μερικά πακέτα μακαρόνια, λίγο ψωμί, ό, τι μπορούν και το φέρνουν. Κανένας της περιοχής πλούσιος ή με οικονομική άνεση δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κίνηση. Όχι μόνο της περιοχής, δηλαδή, γενικώς», αναφέρει στο in.gr.

Advertisment

Έχει επίσης μεριμνήσει και για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν για να λάβουν ένα δωρεάν γεύμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε μόνος του, είτε με τη βοήθεια φίλων, του πηγαίνει τις μερίδες σε κάποια σπίτια. Τονίζεται ότι οι αποστάσεις έξω από το κατάστημά του τηρούνται με αυστηρότητα, ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός όσον αφορά ζητήματα ασφαλείας και υγιεινής.

Πηγή:

www.in.gr/2020/12/13/life/stories/mia-taverna-sto-keratsini-moirazei-dorean-630-merides-fagitou-imerisios/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση