, , , ,

Νάξος: Μαθητές αγόρασαν tablets για τους συμμαθητές τους προσφέροντας τα χρήματα της πενθήμερης

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά την εκπαιδευτική διαδικασία στη χώρα μας, κάτι που άμεσα έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των μαθητών. Τα μαθήματα γίνονται

Νάξος: Μαθητές αγόρασαν tablets για τους συμμαθητές τους προσφέροντας τα χρήματα της πενθήμερης

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά την εκπαιδευτική διαδικασία στη χώρα μας, κάτι που άμεσα έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των μαθητών. Τα μαθήματα γίνονται από το σπίτι και μέσω διαδικτύου, μια συνθήκη που αναδύει άλλα προβλήματα. Είναι πολλοί οι μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή, ούτε σε διαδίκτυο ορισμένες φορές.

Επιπλέον, ένα σπίτι στην Ελλάδα διαθέτει συνήθως έναν ή το πολύ δύο υπολογιστές, οι οποίοι πολλές φορές λόγω του lockdown είναι απασχολημένοι στην τηλεργασία των γονιών. Έτσι, τα παιδιά και πάλι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Advertisment

Το πρόβλημα αποδεικνύεται ακόμη και μέχρι σήμερα εκτεταμένο και έτσι ορισμένα σχολεία λαμβάνουν πρωτοβουλίες από μόνα τους ώστε να διαχειριστούν όσο μπορούν το ζήτημα. Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας στη Νάξο όμως ξεχωρίζει ανάμεσα στα σχολεία, καθώς εκεί οι μαθητές αποφάσισαν να προσφέρουν οι ίδιοι χρήματα για να αγοραστούν τα απαραίτητα tablets για τους συμμαθητές που δεν είχαν.

Συγκεκριμένα, πήραν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει πέρυσι για τη φετινή τους πενθήμερη εκδρομή (η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί για ευνόητους λόγους) και τα επένδυσαν με έναν άλλο τρόπο. Αγόρασαν τρία tablets, τα οποία παραδόθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου ώστε στη συνέχεια να δοθούν στα παιδιά που τα χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση.

Η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Λυκείου είναι συγκινητική: «Το καλύτερο “χριστουγεννιάτικο δώρο” δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου!!! Τα παιδιά πρόσφεραν στο σχολείο και στους συμμαθητές τους τρία tablets, τα οποία αγόρασαν με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους που αναβλήθηκε! Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ, σας ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές και καλή τύχη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!»

Advertisment

Τα τρία tablets ήρθαν να προστεθούν σε άλλα έντεκα (εννέα από το Υπουργείο και άλλα δύο από δωρεές) τα οποία συγκεντρώθηκαν και αυτά στη διεύθυνση του λυκείου. Ζητήθηκε από το σχολείο οι κηδεμόνες των μαθητών/ μαθητριών που χρειάζονται δανεισμό tablet να συμπληρώσουν ειδική αίτηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να δοθούν άμεσα οι συσκευές στα σπίτια αυτά. Τα παιδιά έδειξαν το αλληλέγγυο πρόσωπό τους σε μια περίοδο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη και σε κοινωνικό και σε οικονομικό επίπεδο, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν πάρετε τον σκύλο σας στην παραλία
Έτσι θα είναι ο ποδηλατόδρομος-γίγας της Αθηναϊκής Ριβιέρας | Από Μοσχάτο έως Βουλιαγμένη
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μουσικές βραδιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα | Με ελεύθερη είσοδο
Μέζαπος Λακωνίας: Ένα γραφικό ψαροχώρι με γαλαζοπράσινα νερά, θαλάσσιες σπηλιές και θρύλους για κρυμμένους θησαυρούς (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση