Οι Κουκίδες: Το νέο συναρπαστικό βιβλίο του Αντώνη Καλογήρου

Ανοίξτε το φωτογραφικό σας άλμπουμ. Ξεφυλλίστε το. Νιώστε το φευγαλέο άγγιγμα του χρόνου, που αφήνει πίσω του γλυκόπικρες αναμνήσεις. Σίγουρα υπάρχει εκείνη η εικόνα

Ανοίξτε το φωτογραφικό σας άλμπουμ. Ξεφυλλίστε το. Νιώστε το φευγαλέο άγγιγμα του χρόνου, που αφήνει πίσω του γλυκόπικρες αναμνήσεις. Σίγουρα υπάρχει εκείνη η εικόνα που αιχμαλώτισε μεμιάς το βλέμμα σας, πηγαίνοντας σας πιθανόν πίσω σε μια στιγμή πρωτόγνωρης ελευθερίας και, συνεπώς, ανόθευτης χαράς. Το ξέρατε ότι η φωτογραφία αποτελεί προϊόν ενός τεράστιου αριθμού χρωματικών κουκίδων που όταν βρίσκονται στην κατάλληλη για αυτές θέση συνθέτουν ένα αποτέλεσμα ικανό να κόψει την ανάσα;

Και τώρα, σκεφτείτε τις κουκίδες αυτές ως τα υλικά που συνιστούν τον πίνακα της ίδιας σας της ζωής. Νιώθετε ικανοποιημένοι με την πραγματικότητα που βιώνετε; Αν η απάντηση σας είναι αρνητική, τότε πιθανόν να μην προσθέτετε αρκετό χρώμα στο έργο τέχνης σας. Τι αλήθεια σας κρατά πίσω και πώς θα υπερβείτε τα φράγματα του υποσυνειδήτου σας;

ΟΙ ΚΟΥΚΙΔΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΑΣ

Το βιβλίο «Οι κουκίδες» του Αντώνη Καλογήρου, των εκδόσεων «Η Δυναμική της Επιτυχίας», σας παίρνει από το χέρι και σας διηγείται με σπάνια τρυφερότητα τη ραψωδία της ίδιας της ζωής. Μοναδικές ιστορίες που συγκινούν με την αλήθεια τους, ξετυλίγονται μπροστά σας. Εκεί όπου η αγάπη θριαμβεύει και οι κουκίδες ενώνονται, εκεί θα συντονιστείτε στο θαύμα της ύπαρξης.

Και αν πιστεύετε πως σταθήκατε άτυχος, μάθετε πως η ζωή θα φέρνει πάντοτε στο διάβα σας τα κατάλληλα υλικά για να γίνετε αυτό που στα αλήθεια είστε. Θα στέκεται δίπλα σας, πολύτιμος σύμμαχος, με μια και μόνη απαίτηση: Να τη σεβαστείτε, να την τιμήσετε, να την ερωτευτείτε με το πάθος του πιο ασυγκράτητου εραστή, να την κάνετε ύμνο στα χείλη σας και παράσημο στην ψυχή σας.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΔΥΝΑΤΟ

Σας φαίνεται αδύνατο να ξεκολλήσετε από το σημείο εκκίνησης και το τοπίο φαντάζει ομιχλώδες; Και όμως. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια δυνατή επιθυμία. Έπειτα, ο δρόμος θα αποκαλυφθεί και εσείς θα τον βαδίσετε. Θα έρθουν καταιγίδες και σκληροτράχηλα μονοπάτια, ωστόσο με το κίνητρο για οδηγό σας το ουτοπικό θα μετατραπεί σε εφικτό.

Και ύστερα, ουδέποτε μη λησμονείτε πως κανένα δρόμος δεν έχει αξία αν δε στρωθεί με αγάπη. Η αγάπη συνιστά μεταμορφωτική ενέργεια, ένα σφηνάκι από το ίδιο το θεϊκό νέκταρ. Αγαπήστε τους συνοδοιπόρους σας λοιπόν. Βαθιά, ολοκληρωτικά, χωρίς προσδοκίες ανταπόδοσης. Η αγάπη που θα δώσετε θα σας επιστραφεί στο πολλαπλάσιο και εσείς θα νιώσετε ευγνώμονες.

ΕΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ

Στη συναρπαστική περιπέτεια σας θα ανταμώσετε ήρωες και αντιήρωες, πραγματιστές και ονειροπόλους, επιτυχημένους και έκπτωτους αγγέλους. Αποδεχτείτε τους. Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να αλλάξουν, να πιστέψουν, να ευτυχήσουν, να δημιουργήσουν. Απεγκλωβιστείτε από το εγώ και αφοσιωθείτε στην ιερή μετάβαση στο εμείς. Δράστε με γνώμονα το συλλογικό καλό και προσθέστε το λιθαράκι σας στον πολύχρωμα καμβά της γης.

Και αν δεν είχατε μέχρι πρότινος την ευτυχία να μυηθείτε στην ενέργεια της αγάπης, ποτέ δεν είναι αργά να εκπαιδευτείτε σε αυτήν. Η τέχνη της μαθαίνεται και εδραιώνεται ως μια συνήθεια καταλυτική ολόκληρης της ύπαρξής. Τολμήστε να πλησιάσετε τις καρδιές. Αποκαλυφτείτε: Στον σύντροφό σας, στους φίλους, στους σημαντικούς σας άλλους. Πείτε αυτός είμαι: Με τα στραβά μου και τα όμορφα, με το φως και το σκοτάδι μου, με το μεγαλείο και την παραφροσύνη μου. Η οικειότητα δεν θα σας απομονώσει, αντίθετα θα σφυρηλατήσει τους δεσμούς σας. Και εξάλλου, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν μονάχα όσους χρησιμοποιούν, ποτέ όσους αγαπούν. Αυτό να θυμάστε.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

Μη στέκεστε απλοί παρατηρητές στην κερκίδα. Εισβάλλετε στο γήπεδο της ζωής. Αρπάξτε την μπάλα στα χέρια σας. Αλληλεπιδράστε με τους υπόλοιπους παίκτες, αλλάξτε τους κανόνες του ίδιου του παιχνιδιού. Μην αγκιστρώνεστε στις σταθερές σας, μην κλείνετε την πόρτα σε εκείνη την έξαψη του ρίσκου, που σας μεθάει με έκσταση.

Θα ζήσετε ή θα περιμένετε σε μια γωνιά ήσυχα τον θάνατό σας; Να μια απόφαση που θα κληθείτε να λάβετε. Φοβάστε; Τρέμετε να αφήσετε το οικείο για εκείνο το άγνωστο που σας καρτερεί; Πάρτε τον φόβο αγκαλιά και βαδίστε. Και όσο θα βαδίζετε τόσο η ψυχή σας θα πλημμυρίζει με αγαλλίαση.

ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Θα φτάσετε, άραγε, στην Ιθάκη σας; Θα γίνετε αυτοί που στα αλήθεια είστε; Μα φυσικά. Η ζωή θα σας οδηγήσει στο λιμάνι που από τα έγκατα της ύπαρξής σας λαχταράτε. Φτάνει να συνεργαστείτε μαζί της, να λουστείτε τις ακτίνες του ηλίου της και να χορέψετε πάνω στα κύματα της θαλασσοταραχής της. Αποδειχτείτε ένας καπετάνιος με καρδιά και πιστέψτε πως ακόμη και αν χιλιάδες άνεμοι σας εναντιωθούν εσείς, με τιμόνι το πείσμα σας θα επιστρέφετε πάντα σπίτι.

Ο Άντωνης Καλογήρου σας καλεί να πάρετε μολύβι και να ενώσετε τις «Kουκίδες». Μα πριν το κάνετε κλείστε τα μάτια και συντονιστείτε με το μεγάλο σας όνειρο, τον ανέφικτο στόχο. Ύστερα ξεκινήστε να σχεδιάζετε, σβήστε και ξαναγράψτε, προσθέστε χρώμα και πλημμυρίστε από έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό για εκείνη τη νέα ζωή που σας καρτερεί να την κατακτήσετε. Και μην ξεχνάτε: Πλαστήκατε για πολύ περισσότερα από όσα σας έπεισαν ότι αξίζετε. Γεννηθήκατε γητευτές των κουκίδων, δημιουργοί της μαγείας και κυρίαρχοι του πεπρωμένου σας.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο “Οι Κουκίδες” σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Κληρώνουμε πέντε αντίτυπα

Από ένα αντίτυπο κερδίζουν οι:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΖΙΡΗΣ
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΜΠΛΑΖΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΛΙΑ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙΜΑΞΗΣ

 

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε