, ,

Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στην αγκαλιά δύο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους

Το 2020 έχουμε δει πολύ δυναμικές και δυνατές συναισθηματικά φωτογραφίες. Τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία δύο πιγκουίνων να παρηγορούν

Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στην αγκαλιά δύο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους

Το 2020 έχουμε δει πολύ δυναμικές και δυνατές συναισθηματικά φωτογραφίες. Τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία δύο πιγκουίνων να παρηγορούν ο ένας τον άλλο μετά από το χαμό των συντρόφων τους. Το συγκεκριμένο έργο τέχνης τραβήχτηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από τον Tobias Baumgaertner.

Ο Tobias είναι ένας Γερμανός φωτογράφος που κέρδισε το πρώτο βραβείο και συγκεκριμένα το Community Choice Award του περιοδικού Oceanographic. Του είπαν ότι αυτοί οι δύο πιγκουίνοι είχαν πρόσφατα χάσει τους συντρόφους τους και συχνά τους έβλεπαν να παρηγορούν ο ένας τον άλλο.

Advertisment

Το St Kilda Pier στη Μελβούρνη φιλοξενεί μια αποικία περίπου 1.400 πιγκουίνων. Το συγκεκριμένο είδος έχει το μικρότερο μέσο ύψος, μόλις 33 εκατοστά. Ο φωτογράφος δήλωσε σχετικά με τη φωτογραφία: «Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε πως ο λευκός ήταν ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε χάσει τον σύντροφό της, όπως έχει συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό αριστερά. Από τότε συναντιούνται τακτικά, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και κάθονται μαζί για ώρες ενώ παρακολουθούν τα φώτα της πόλης».

Όμως η σύλληψη της στιγμής δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση. Ο ίδιος χρειάστηκε να περάσει 3 ολόκληρες νύχτες στην αποικία των πιγκουίνων για να καταφέρει να αιχμαλωτίσει το ξεχωριστό στιγμιότυπο. «Καθώς δεν μπορούσα και ούτε επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε φωτισμό, και με τους μικροσκοπικούς πιγκουίνους να κινούνται συνεχώς, τρίβοντας τα πτερύγιά τους ο ένας στην πλάτη του άλλου, ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω λήψη. Ωστόσο στάθηκα τυχερός σε μια τόσο όμορφη στιγμή».

Πηγή:

Advertisment

www.bbc.com/news/in-pictures-55416365

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση